Connect with us

Hír

A Chiefsnél készültek az új hosszabbításra, a 49ersnél egyáltalán nem

A tavalyi Chiefs-Bills után megváltoztatták a rájátszásban a hosszabbítás-szabályt, hogy mindkét csapatnak garantáltan esélye legyen a pontszerzésre. Az új szabályt pedig épp a Super Bowlon kellett használni, és ugyan például Mecole Hardman sem tudta, hogy megnyerte a meccset a TD-jével, összességében a Chiefs fel volt készülve a helyzetre, a 49ers pedig nem.

Lindsay Jones járt utána a nagydöntőt követően és kérdezte meg a játékosokat, hogy mennyire voltak erre felkészülve. A Chiefsnél egybehangzóan azt mondták, hogy már az edzőtáborban beszélt erről Andy Reid mester, majd most a két hetes felkészülés alatt is feljött a téma. Ők a rúgást/halasztást preferálták egyébként, szóval örültek a 49ers döntésének.

A 49ersnél azonban nem voltak felkészülve, több játékos is arról számolt be, hogy nem is tudták, hogy különböznek a szabályok az alapszakaszban és a rájátszásban. Arik Armstead például azt mondta, hogy a szabály részleteit ott tudta meg a pályán, amikor a kivetítőre kiírták, hogyan is megy ez pontosan.

Ennek ellenére egyébként nem mondható, hogy Shanahan rossz döntést hozott, ugyanis akik ezzel foglalkoznak, azt hozták ki, hogy gyakorlatilag 50-50 százalék esélyed van, bármelyik opciót választod (ha átrúgod, akkor a szimulációk 50,9 százalékában nyersz, de ez elenyésző különbség). A döntő faktor végül szimplán az volt, hogy a Chiefs jobb volt a hosszabbításban, ők ki tudtak erőszakolni egy megállítást, miközben ők végig tudtak menni és touchdownt szerezni.

Shanahan azzal indokolta a döntését, hogy a harmadik támadást ők akarták volna maguknak, ha úgy alakul a helyzet, hogy mondjuk két mezőnygólt rúgnak a felek. Ez az előnye a kezdésnek, a rúgásnak pedig az, hogy a második támadásnál pontosan tudod, hogy mire van szükséged, így ennek megfelelően tudod hívni a játékokat és mondjuk agresszívebben nekimenni negyedik kísérleteknek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!