Connect with us

Hír

Akár évi 60 milliós is lehet Dak Prescott új szerződése

Jelenleg Joe Burrow számít a liga legjobban fizetett irányítójának az éves $55 milliós átlagával. Azonban könnyen lehet, hogy hamarosan Dak Prescott ezt meg fogja dönteni. Sőt, Jordan Schultz információi szerint akár évi 60 milliós is lehet a Cowboys irányítójának a fizetése.

Minden alkupozíció Prescott oldalán van, hiszen a 2024-es cap száma $59,45 millió, amit le kéne csökkenteni, ha akar még erősíteni a gárda. Persze ezt még át lehet alakítani most void évekkel, de jövőre lejár a szerződése és franchise taget sem lehet tenni rá, szóval hatalmas kockázat lenne a jövő évnek új szerződés nélkül nekifutni. A no-tag záradék mellett no-trade záradék is van a szerződésében, tehát elcserélni sem lehet, ha Prescott nem egyezik bele. Emellett ha jövőre szabadügynökként távozik, akkor a Cowboys a korábbi átalakítások miatt $36,4 millió halott pénzt lesz kénytelen benyelni, miközben már nem is lesz a keret tagja.

Épp ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen a 60 milliós szerződés. Ha Prescott ragaszkodik hozzá, a Cowboysnak nincs sok választása. Jobb irányítóra nem igazán tudják lecserélni, Mike McCarthynak közben az utolsó éve jön, ha nem tud komoly sikert felmutatni, a keret is fel van építve rövidebb távú sikerek elérésére, szóval ne lepődjünk meg, ha nem csak simán a legjobban fizetett QB lesz Prescott, hanem magasan a legjobban fizetett.

Mike McCarthy utolsó dobása – Cowboys FA-kitekintő

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!