Connect with us

Hír

Mayfield szinte biztosan nem kap franchise taget

A Buccaneers érdekes helyzetben találja magát idén, hiszen lejár a szerződése a sztárelkapó Mike Evansnek, az elit safety Antoine Winfield Jr.-nak, illetve az irányító Baker Mayfieldnek is. Arról már beszámoltunk, hogy Evansszel nem haladnak valami jól a tárgyalások és könnyen lehet, hogy a WR távozni fog. Van azonban egy franchise tag lehetősége a csapatnak, amit felhasználhat valamelyikük megtartására.

A Tampa Bay Times információi szerint ha ezt használni fogja a Buccaneers, akkor minden bizonnyal Winfieldre teszik majd a taget. Ez egyben azt is jelenti, hogy Mayfielddel vagy megállapodnak a piac nyitása előtt, vagy szabadügynökké válik és bárhová aláírhat.

Az egyébként teljesen logikus, hogy ha nem tudnak egyikkel sem megegyezni, akkor Winfield a prioritás, hiszen fiatal, elit védő, akire hosszú távon lehet számítani, míg Mayfield azért inkább átmeneti megoldásnak számít – annak tényleg nem rossz, de ennek van kisebb jelentősége, még ha irányító is.

Mondjuk ha végül nem marad Mayfield, akkor az érdekes helyzetet teremt, hiszen draftolni nem lesz egyszerű a 26. helyről, a piacon pedig csak Kirk Cousins jelentene előrelépést Mayfieldhez képest, de ő meg lehet túl sokba kerülni a Buccaneers jelenlegi helyzetében. Vagy próbálkozhatnak Russell Wilsonnal, Ryan Tannehillel, esetleg Jimmy Garoppolóval, Jacoby Brissettel vagy Sam Darnolddal. Egyik sem túl kecsegtető opció.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!