Connect with us

Hír

Az NFL átveheti az XFL kickoffját

Az NFL Versenybizottsága a napokban ülésezik és több fontos kérdést is vizsgálnak. Az egyik ilyen a kickoffok megreformálása, ugyanis a liga kevesli a visszahordások számát (2023-ban csak 22%-át hordták vissza a kickoffoknak), de mindeközben szeretnék minimum fenntartani, de leginkább növelni a játékosok biztonságát ezen játékok során. Itt jön a képbe az XFL által már az utóbbi években használt kickoff szabály, amit Judy Battista információi szerint hosszasan taglalt a bizottság a hétvégén.

Az XFL szabálya szerint 10-10 játékos a visszahordó csapat 30 és 35 yardosán áll fel egymással szemben, és senki sem indulhat el addig, amíg a visszahordó játékos el nem kapja a labdát. Így több visszahordás volt és az ütközések sokkal kisebb sebességgel történtek, ezáltal a sérülések és agyrázkódások is csökkentek. Sikeres kísérlet volt, de esztétikailag azért sokaknak furcsa volt a játék, talán ezért is ódzkodtak eddig a tulajok a változtatásoktól.

A Versenybizottság tovább folytatja a beszélgetéseit a potenciális szabályváltoztatásról, és akkor reményeik szerint összerakhatnak egy javaslatot a tulajok számára. Majd 24 szavazatra lenne szükség, amit nem lesz egyszerű összehozni, a PFT információi szerint jelenleg biztosan nincs meg a kellő szavazat a változáshoz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group