Connect with us

Hír

Eric Bieniemy távozik az NFL-ből

Bő egy éve a Commanders kinevezte asszisztens főedzőnek és támadókoordinátornak a Chiefs korábbi támadókoordinátorát, Eric Bieniemyt. A szakember öt év után hagyta ott a Kansas Cityt és először hívhatta a támadósor játékait, de a menedzsment leváltását ő sem úszta meg. Voltak pletykák arról, hogy visszatérhet a Chiefshez, de végül inkább a UCLA támadókoordinátora és társfőedzője lett.

Bieniemy 1991-ben még második körös futó volt és egészen az 1999-es idény végéig játszott az NFL-ben. Az első profi állását a Vikingstől kapta még 2006-ban, mint futóedző, majd egy egyetemi kitérő után 2013-ban aláírt a Chiefshez. Az első öt idényében a futókkal foglalkozott, majd 2018-ban OC lett Andy Reid irányítása alatt.

2019 és 2023 között 15 csapat hívta el főedzői interjúra, de egyiknél sem merült fel komolyan a neve. Egyesek szerint ennek az NFL-ben tapasztalható rasszizmus az oka, mások szerint Bieniemy leginkább a rossz természete, a pályán kívüli ügyei, a játékhívási tapasztalat hiánya és az interjúkon mutatott nagyon gyenge teljesítménye miatt nem kapott főedzői kinevezést.

A Commanders támadókoordinátoraként sok kérdésre választ adhatott volna, de pár látványos újítást leszámítva nem sikerült jobbá tenni az egységet, ami csak a 25. legjobb volt EPA-alapon. Ezek után már nem voltak főedzői interjúi, de OC-ként se nagyon érdeklődtek iránta, így érthető a váltás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group