Connect with us

Összefoglaló

Hosszabbítás, címvédés, ismét a Chiefs nyerte a Super Bowlt!

Hihetetlen izgalmak, field goal rekordok, és a történelem második hosszabbításos nagydöntője, aminek a végén öt éven belül harmadjára is a Kansas City Chiefs diadalmaskodott – így tehát címvédés történt, amire közel 20 éve nem volt példa. 

Az első negyed tapogatózással telt, hiszen kisebb meglepetésre egyetlen egy pontot sem láttunk az első 15 perc alatt. A 49ers haladt jobban, azonban Christian McCaffrey fumble-t vétett mezőnygól-távolságban, illetve egy másik támadásukat Trent Williams két büntetése állította meg, így pontok nélkül maradt a Frisco. Azonban a túloldal még ennyire sem ment, ugyanis két támadásból mindössze egy first downt sikerült szerezni, az egy Pacheco futáson kívül összesen 6 yardot szereztek 6 játékból.

A második negyed legelején megérkezett az első pont, Jake Moody Super Bowl-rekordot jelentő 55 yardos mezőnygóllal előnyhöz juttatta a 49erst. Aztán megjött az első nagy játéka a mérkőzésnek, Patrick Mahomes indított el egy 52 yardos bombát Mecole Hardmannek, azonban a következő játékból Isiah Pacheco fumble-t vétett a red zone-ban, így nem tudta kihasználni ezt a ritka nagy passzt a Chiefs. Az eset után Travis Kelce nagyon frusztrált volt és neki is ment a főedző Andy Reidnek, amilyen esetet gyakorlatilag sosem látunk, nemhogy ettől a kettőstől.

Egy puntváltást követően – amik közben Dre Greenlaw sajnálatos sérülése volt a legérdekesebb, épp a pályára akart felfutni, mikor elszakadt az Achillese – ismét a 49ers szerzett pontokat, nem is akármilyen akció végén. Purdy hátrapasszolt az elkapó Jauan Jenningsnek, aki egy újabb passzt indított el Christian McCaffrey-nek, aki a támadófal blokkjai mögött befutott a célterületre! A félidő vége előtt azonban a Chiefs is összerakott végre egy értelmes támadást, a vörös zónáig el is jutottak, azonban végül csak mezőnygólt tudtak szerezni, de legalább feliratkoztak ők is az eredményjelzőre.

A félidőre tehát 10-3-as vezetéssel ment a 49ers, miközben Kelce-nek mindössze 1 yardja volt 30 perc alatt, a Chiefs 3 pontja pedig 2021 óta a legkevesebb a csapattól. A Frisco jobb volt az első félidőben összességében, de az eredményt tekintve nem volt nagy különbség a felek közt, és Usher Half Time Show-ja után Mahomesék kezdhették a második félidőt.

Az irányító azonban ennél rosszabbul nem is kezdhette volna ezt el, hiszen egyből eladta a labdát, túldobta Kelce-t, a labda így az újonc safety Ji’Ayir Brown kezében landolt. A 49ers viszont nem tudta kihasználni ezt, sőt itt az első három támadásukból összesen -2 yardot sikerült haladniuk. A Chiefs sem teszi ki az ablakba ezt az időszakot, de azért Harrison Butker egy mezőnygólt berúgott, ráadásul 57 yardról, azaz gyorsan megdöntötte Moody egy negyeddel korábban felállított rekordját.

A negyed végén újabb Chiefs puntot láttunk, azonban a labda megpattant egy 49ers-játékos lábán, majd egy Chiefs-játékos szedte fel azt a földről, így a vörös zónán belülről jöhetett Mahomes, aki egyből kiosztott egy TD-t Marquez Valdes-Scantlingnek, így már 13-10-re a Kansas City vezetett.

Az utolsó negyed rendkívül kiélezett lett. A 49ers végigment a pályán, ráadásul úgy, hogy Shanahan rá nem jellemző módon nekiment negyedik kísérletre és meg is csinálta. Utána Jauan Jennings kapott el egy touchdownt, ezzel Nick Foles után a második játékos lett a Super Bowlok történetében, aki passzolt- és elkapott TD-t is szerzett. Az extra pontot azonban blokkolta a Chiefs, ami nagyon fontos lett a végén.

Ugyanis a Chiefs is végigment a pályán, de a gólvonal előtt megálltak, viszont így a mezőnygól is elég volt az egyenlítéshez. Ezután a 49ers eljutott mezőnygól-távolságig, de a 2 minute warningnál Spagnuolo egy remek blitzcel megállította a támadást. A vezetés meglett, de Mahomesnak maradt szűk két perce kiegyenlíteni vagy megnyerni a meccset. És a Chiefs el is ment a gólvonal közelébe pár Kelce nagy játékkal, azonban végül kifutottak az időből és nem tudtak TD-t csinálni. Butker azért berúgta, így pedig jöhetett a Super Bowlok történetének második hosszabbítása!

Az új hosszabbítás-szabályok értelmében már tudni lehetett, hogy mindkét csapat megkapja a labdát, habár végül nem volt szükség az új szabályra. A 49ers ugyan elment mezőnygólig, és rárakta a nyomást a Chiefsre, azonban Mahomesék megállíthatatlanok voltak a legvégén, 13 játékból végigmentek a pályán, és Mecole Hardman elkapott touchdownjával megnyerték a meccset!

Címvédés lett tehát az NFL-ben, amire közel 20 éve nem volt példa. Mahomesnak pedig ez már a harmadik Super Bowl-győzelme, miközben még csak 28 éves. És ő kapta egyébként a Super Bowl MVP-címet is, miután 333 yardot passzolt 2 TD-vel és egy interceptionnel, illetve volt még 66 futott yardja is.

 

25 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ystee Jr. (ten Hag out)
Ystee Jr. (ten Hag out)
2024-02-12 11:51

Nekem tetszett, szerintem jo volt.
49ers egy jo QB-ra volt a gyozelemtol. (Purdy nem az, szerintem nagyon tulertekelt, nem ertem a hypeot korulotte.)

Ystee Jr. (ten Hag out)
Ystee Jr. (ten Hag out)
2024-02-12 11:53

Reklamok eleg gyengek voltak iden szerintem.
Szcientologiai reklamon nagyon kiakadtam, minek ez ide?
Halftime showt skippeltem, azt hittem ez az Usher mar reg visszavonult?

Fetyke
Fetyke
2024-02-12 09:55

Akkor ledobom én az atomot, ha senki nem meri!
A 49ers pont egy jó QB-ra volt a győzelemtől (pont mint 4 éve). És nagyon sajnálom a srácokat, mert ez a csapat igazán megérdemelne egy gyűrűt. De amíg az irányítót tartják a nyugati parton a feláldozható posztnak, addig én ebben sajnos nem bízom.

JackEasterby
JackEasterby
Reply to  Fetyke
2024-02-12 13:31

3 első kört adtak egy QB-ért. Pechjükre pont rossz lóra tettek.

garincsa
garincsa
Reply to  Fetyke
2024-02-12 13:17

Jobb irányítóra? Élete első döntője, ahol nem vallott szégyent. Másik oldalon vele szemben a GOAT állt, ha már atomról beszélünk.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2024-02-12 10:47

Ez nem atom, hanem evidencia, már megbocsáss!

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Fetyke
2024-02-12 11:13

Szerintem meg egy okosabb DC megoldotta volna.Ez a csóka nem a legélesebb kés a fiókban.

Laca86
Laca86
Reply to  Fetyke
2024-02-12 10:04

Ha kiveszed Purdyt és beteszed a helyére playoff Lamart akkor is? :)

Everlast77
Everlast77
2024-02-12 09:04

Egy inkább szimpatikus játékos egy playoff alatt leírja magát, három dolog kell hozzá:
– Folyamat ugatás az ellenfélnek
– A SB-n lökdösni ordibálva a fő edzőt
– Taylor Swift

A győzelemhez csak gratulálni lehet, a 49ers meg ehh….

Staten Island
Staten Island
2024-02-12 05:04

Mindkét csapat rengeteget hibázott, egyiknek sem tudnám ezt tiszta szívvel odaadni. Tény, hogy KC jobban ki tudta használni ezeket. A védelmek összességében odatették, Mahomes rengeteget menekült (3x sackelték, ami nagy szó), Purdy szintén, a 9ers rettegett halálosztaga CMC-n kívül limitálva volt, futójáték szinte nem létezett (hoppá), a Chiefs ST szintén részese volt a győzelemnek. Chris Jones és a back 7 nagyot játszott, coverage, leütött labdák, minden elismerésem.

Azért vártam vna, hogy Spagnuolót oda hívják a végén a pódiumra, akár Mahomes vagy Reid, elképesztő, hogy a fazon semmilyen elismerést nem kap. Kelce paraszt volt már megint. Shanahan egyelőre csak copni jár a SB-ba, remélem nem törik bele a csórikám. Nekik szurkoltam, de nem tudom őket sajnálni, ez messze nem volt egy jó KC ma, itt volt az esély, nyerni kellett vna.

Miguel Borges100
Miguel Borges100
Reply to  Staten Island
2024-02-12 08:54

Spagnoulo,Jones,Sneed, Mcduffy…ect mind ott kellett volna legyenek a pòdiumon.
Reid azért gondoskodott az elismerésükről,,What a D”!

A Chiefs összefoglalta a szezonját tulajdonképpen 1 meccs keretében,gyenge kezdés csak D tartja a víz felett,sok hiba/sárga,nem létező támadòfal….majd a végére összeállnak…az az òralejáratòs trükk örökre beégett nekem, mert senki ne mondja, hogy az véletlen volt..

Shanahanről meg kell emlékeznem méghozzá+irányba,tökös volt amikor kellett, nem jött a szokásos konzervatív meccsleadòs faszság,hülyén hangzik de lehet egy Greenlaw sérülésnyire voltak a Szuperbowltòl.

ThySoul
ThySoul
2024-02-12 04:31

Remélem Reid a nagy ünneplés közepette azért elmagyarázza Kelcenek hogy legközelebb a kurv@ anyját lökdösse

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2024-02-12 10:04

Észre sem vette, végig szundikálta a meccset, csak állt ott bambán és tanácstalanul, szokása szerint. Nagyon le van rongyolódva, mondták is a kommentátorok, hogy meccs közbeni döntéseknél és az ellenfélre való reagálásban eddig sem volt penge, de legalább az első 1-2 drive ülni szokott, amit előre megtervezett. Most volt rá két hete, hogy kiagyaljon valamit és egy 6 meg egy 10 yardos drivera futotta.
Valakinek szólni kellene neki, ha már ő nem veszi észre, mert kezd szánalmassá válni egy szép karrier vége :(
Kelce meg nagy paraszt volt, de valahol megértem, ott álltak letolt gatyával a döntőben és az “agytröszt”, akinek az egészet irányítani kellene, meg csak bámul maga elé…

Laca86
Laca86
Reply to  ThySoul
2024-02-12 07:05

Szerintem ma már le se szarja.

bjeela
bjeela
2024-02-12 04:26

Rohaggyanakmeg. Koszos 6 másodpercet kellett volna még kibírniuk.

bjeela
bjeela
2024-02-12 04:28

Kelce visszavonul és jön a hét szűk esztendő.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  bjeela
2024-02-12 10:07

Jó eséllyel szétesik az egész, még ha Kelce maradna is. A támadóoldalon most már tényleg nagyon komoly befektetések kellenének, miközben nagyon úgy néz ki, hogy a szezont megmentő D-ből meg esély sem lesz megtartani a kulcsembereket.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
2024-02-12 08:22

Most, hogy nő az eladás. Biztos nem engedi meg az asszony! :)

Miguel Borges100
Miguel Borges100
Reply to  bjeela
2024-02-12 23:10

Bold:Jövőre úgy jutnak legalább konf.döntőbe, hogy Sneedet elengedik,Jonest megtartják…A D gyengül kicsit, viszont az O jobb lesz legalább 1 targettal,Kelce marad…
Mibűl?
Mahinálni fognak Mahomes szerződésével+kibasszák MVS-t,meg az agysebész elkapòkat…
Többit draftròl oldják meg…

Aztán jövőre is lehet Szurkolni nekik vagy Haterkedni ellenük…

Én még a Nagyit is kivágnám a helyükbe,Read mellé kell valami kreatívabb figura most már,mert eléggé odavan az öreg sajnos..

Fetyke
Fetyke
2024-02-12 04:18

Jó meccs volt, papírforma eredménnyel.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Fetyke
2024-02-12 10:10

Figyelj, az elejét is láttad? A vége izgalmas volt, de amit addig összeszerencsétlenkedtek, az a Monty Python féle “Hülyeolimpia” remakejének tűnt :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2024-02-12 04:16

Taylor Swift MVP!

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Megawatt Szvetozár
2024-02-12 10:33

Olyan igazságtalannak éreztem, hogy erre downt kaptam, hogy adtam magamnak egy upot :D

atis123Juve
atis123Juve
2024-02-12 04:15

Nincs remény. Chiefs dinasztia.

Laca86
Laca86
Reply to  atis123Juve
2024-02-12 08:17

Előtte 20 évig meg Pats… Nekem nem fáj, hogy ez van. Tessék jobbnak lenni és elverni őket.

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x