Connect with us

Beharangozó

10 fogadás a Super Bowlra

A Super Bowlra milliónyi féleképp lehet fogadni, például hogy fej vagy írás lesz a pénzfeldobás, hogy milyen hosszú lesz a himnusz eléneklése, hogy milyen színű Gatorade-et öntenek a végén a győztes edzőre, és természetesen lehet a futball szempontból érdekesebb dolgokra is pénzt tenni és reményeink szerint nyerni velük. Most hoztam 10 fogadást, amit a legjobbnak gondolok a nagydöntő kapcsán. 

*Még mielőtt bármibe is belevágunk, fontos elmondanom, hogy mindenki a saját felelősségére fogadjon és tegye mindezt felelősségteljesen, csak annyit tegyetek fel tétnek, amennyit nem gond, ha akár el is buktok.*

Tavaly is volt ilyen cikkem, ott 6-4 volt az arányom, és a nagyobb oddsos résznél is hoztam 4-3-at (ráadásul egy Kelce elkapásra voltam az 5-2-től), szóval profitábilis volt az ajánlás. Reméljük most is így lesz.

1. Isiah Pacheco over 68,5 futott yard (1,8-as szorzó)

Ez a kedvenc fogadásom a meccsen. A 49ers védelme nagyon kiszámítható (hacsak nem hoznak a Super Bowlra valami teljesen mást, mint amit eddig bármikor), futás ellen pedig gyenge. Ráadásul specifikus módokon gyenge, amikre Andy Reid fel tud készülni. Egyértelmű sematikus előnye lehet itt a Chiefsnek, és az utóbbi időben egyébként is nagyon szeretik futtatni a labdát. Az utóbbi négy meccsén Pacheco átlag 20,3 alkalommal futott átlag 96 yardot. Ezt a 68,5-öt négyből háromszor átlépte, és az egyszer amikor nem, akkor egy yarddal maradt alul. A 49ers pedig 100 yard felett engedett Aaron Jonesnak és a Lions duójának is – itt pedig szinte senki sem vesz el futókísérleteket Pachecótól.

Szintén jó fogadás lehet a Pacheco over 16,5 futókísérlet 1,9-es szorzóért. Ezt is abszolválta az utóbbi négy meccsből háromszor, és szerintem futáscentrikus lesz a Chiefs offense.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor 

  • tegyetek mellé egy TD-t 2,85-ös szorzóért, 
  • vagy menjetek fel 89 yardig és egy TD-ig 4-es szorzóért. 

2/A Brock Purdy over 12,5 futott yard (1,77-es szorzó)
2/B Brock Purdy over 3,5 futókísérlet (2-es szorzó)

Podcastben Patrik is hozta már ezt, és nekem is tetszik. Purdy a rájátszásban mindkét meccsen hozta ezt a határvonalat és előszeretettel használta a lábait. Az alapszakaszban keveset futott, de a Chiefs védelme ellen kapóra jöhetnek a fürge lábai, hiszen a Chiefs sokat blitzel és sokat emberezik, mindkettő ellen jók lehetnek a menekülések. A futókísérletek száma pedig azért is tetszik, mert ebbe beleszámolódnak a félidő és meccs végi esetleges térdelések is.

Ha nagyobb oddsra vágytok, Mahomes futott yardjai is tetszenek (over 27,5), a két QB-t kombinálva 3-as szorzót kaptok. 

 3. Patrick Mahomes over 25,5 sikeres passz (1,98-as szorzó)

Igen, ez kicsit ellentétes a Pacheco futásokkal, de nem teljesen. Arra számítok, hogy amikor a Chiefs passzol, akkor rövid játékokkal fog haladni, mivel nem is jók a hosszúakban, a 49ers pedig nagyon jól védekezi le a hosszú átadásokat. Így sok rövid játékkal fog haladni a Chiefs, részben Pacheco futásaival, részben Mahomes passzaival. Az utóbbi négy hét trendjei nem mellettünk szólnak, mert négyből csak egyszer volt ennyi sikeres passza Mahomesnak, de az egy sikeres épp a Ravens ellen volt, és úgy gondolom ez a 49ers defense ugyanúgy rövid játékokkal verhető inkább. Amúgy ezzel ugyanilyen logikával próbálkoztam tavaly is és nem jött be. 

4/A A Chiefs pontot szerez az első támadásából (2,1-es szorzó)
4/B A 49ers pontot szerez az első támadásából (2,15-ös szorzó)

A Chiefs a rájátszásban mindháromszor pontot szerzett az első támadásából (ráadásul az utóbbi 7 PO-meccsükön megtették ezt), Andy Reidet pedig nagyon jól ismerjük, mennyire jó bye weekről érkezve. Extra felkészülési idővel nagyon jó nyitódrive-ot rakhat össze. A túloldal olyan szempontból érdekes, hogy a playoffban egyszer sem sikerült ez és lassan indult be a 49ers szekere, de az alapszakaszban konkrétan a valaha volt legnagyobb arányban szereztek pontot az első támadásaikból.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor mindkét csapat pontot szerez az első támadásából (4,7-es szorzó). 

5. 49ers under 1,5 sack (2,33x)

A 49ers a félelmetes pass rusháról híres, azonban az utóbbi időben nem értek fel ehhez a reputációhoz, egyedül Nick Bosa volt domináns. Őt szerintem Andy Reid minden rendelkezésre álló eszközével ki fogja venni a meccsből, és van egy Patrick Mahomesa, aki hihetetlenül jól kerüli ki a negatív játékokat, ezáltal a sackeket. Idén 19 meccsből 10-szer maximum egyszer sackelték, a rájátszásban pedig összesen két zsákolást nyelt be. Szerintem sokat fog futni a Chiefs, amikor meg nem, akkor gyors passzokkal fognak operálni, így nem igazán lesz ideje és esélye a pass rush-nak odaérni. Főleg nem kétszer.

6. George Kittle over 50,5 elkapott yard (1,88-as szorzó)

A Chiefs sokat fog blitzelni, ilyenkor pedig Deebo Samuel és George Kittle kap általában sok labdát. Első ösztönből Deebo elkapásokra akartam tenni, de az oddsok nem tetszettek rá (5 elkapásra csak 1,7-es szorzó). Ellenben Kittle a 7. forduló óta mindössze háromszor nem érte el az 51 yardot, és könnyen szerezhet egy nagyobb játékot, amiből ez a yardmennyiség nagy része összejöhet.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor tegyetek mellé egy TD-t 4,75-ös szorzóért.

7. Christian McCaffrey over 35,5 elkapott yard (1,88-as szorzó)

Legszívesebben scrimmage yardokra tennék CMC kapcsán, de olyat itthon sajnos nem találtam. A futott yardjai is csábítóak lehetnek, hiszen összességében rossz a Chiefs futás elleni védelme, de én arra számítok, hogy Spagnuolo a futást akarja megölni és erre fog összpontosítani, így McCaffrey-nek kevesebb lehetősége lesz. Egy leghosszabb futás overben gondolkodtam esetleg, mert egy nagy játék bármikor összejöhet, de talán most nehezebb napja lesz a földön a sztárfutónak. Így viszont a levegőben lehet jó meccse, mert Shanahan úgyis akarja majd használni valamilyen formában, és szerintem neki van a legjobb matchupja az összes skill játékosa közül.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor egy TD-vel 2,45-ösre lehet ezt növelni, illetve ha mellé csapunk 72 futott yardot, amit a 9. heti bye week óta mindig hozott, akkor 3-as szorzót kapunk. Esetleg ezekhez a két touchdownnal lehet még bepróbálkozni, aminek 2,5-ös szorzója van önmagában. 

8. Rashee Rice over over 67,5 elkapott yard (1,77-es szorzó)

A Chiefsnél a passzjáték két emberre összpontosul, Kelce-re és Rice-ra. Kelce line-ja eléggé túl van árazva a nagy hájp meg Taylor Swift meg minden miatt, így most már nem érdemes rá tenni (múlt héten még sokkal jobb árat lehetett kapni érte), úgyhogy inkább Rice-szal megyek.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor egy TD-vel 3,6-osra lehet ezt növelni, esetleg 78 yard + TD-vel 4,4-esre. 

9. Noah Gray over 13,5 elkapott yard (1,9-es szorzó)

Tavaly nem jött be, de most újra próbálkozok! A Chiefs nagyon sok és egyre több két-, akár három tight endes felállást használ, így Gray sokat van pályán. Ezáltal labda is megy felé néha, még ha nyilván nem is fokális pontja az offense-nek. Ezt a 13,5 yardot egyébként az utóbbi négy meccsből háromszor hozta, és az utóbbi hatból négyszer.

10. Maximum 7 pontos különbség lesz a lefújáskor (2,1-es szorzó)

Ezt fullban lopom tavalyról, akkor be is jött. Úgy gondolom egy végletekig kiélezett mérkőzés lesz és az utolsó pillanatokban dőlhet el csak a győztes, tehát szerintem egy labdabirtokláson belül maradunk. A maximum hét pontos különbségre úgy tudtok fogadni egyébként, hogy megteszitek a 49ers +7,5 és a Chiefs +7,5 alternatív spreadet kötésben.

Ha nagyobb oddsra vágytok, akkor maximum 3 pont lesz a különbség 4,5-ös szorzóért. 

**Minden fogadás a vegas.hu oldaláról van. Ez nem fizetett hirdetés.**

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!