Connect with us

Hír

Micah Parsons: Myles Garrett jelenléte sokkal dominánsabb, mint TJ Watté

Myles Garrett lett az év védője 2023-ban, teljesen megérdemelten. A Steelers szurkolói és maga TJ Watt viszont már-már lopást emlegetnek, szerintük ugyanis a jobb statisztikái miatt a Pittsburgh pass rushérenek kellett volna kapnia a díjat. A liga egy másik elit védője, a szavazáson harmadik Micah Parsons viszont egyetértett a döntéssel.

“TJ-vel ellentétben én nem vagyok egy rossz vesztes. Szerintem ha nem nekem, akkor Mylesnak kellett kapnia az elismerést és ezt nyilvánosan is elmondtam. Ez ilyen egyszerű. Az emberek azt mondanak, amit akarnak, de a felvételek nem hazudnak. Elég csak megnézni például a Titans elleni meccsüket. Amikor Myles ellen álltak fel, a Browns két tight endje mindenhová követte őt, míg Watt esetében semmi. Egyértelmű, hogy Myles jelenléte mennyivel dominánsabb, mint TJ Watté. Ez a nyers valóság”

– mondta Parsons a CBS Sportsnak.

Az tény, hogy a sack versenyt Watt nyerte meg és az elmúlt négy évben már harmadszor végzett az élen, de a sackek önmagukban nem mindig festenek valós képet. Nyomásgyakorlásban például Garretnek ugyanannyija volt, mint Wattnak úgy, hogy 50 pass rush snappel kevesebbet volt a pályán és tényleg jóval többet duplázták: míg Wattot csak az esetek 14 százalékában, addig Garrettet 29 százalékban! És a Browns pass rushere még így is megnyerte a párharcainak 30 százalékát, míg ez az arány Wattnál 25 százalék.

Az igazán releváns kérdés nem az, hogy miért nem Watt lett az év védője, hanem hogy miért kapott olyan kevés szavazatot Parsons, aki minimum olyan jól játszott, mint Garrett, ha nem jobban. Csak 12-vel volt több snapje a Cleveland sztárjánál, és mégis 103 nyomást generált, ami a legtöbb volt a ligában. És mindezt úgy, hogy őt ligacsúcsot jelentő 35 százalékban duplázták és így is megnyerte a párharcainak 35 százalékát, ami szintén a legjobb arány volt az NFL-ben (csak ő ért el 30+ százalékos mutatót).

Parsons egyébként ezt a táblázatot is mellékelte alátámasztva a mondandóját:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!