Connect with us

Hír

Soha nem volt még ilyen drága a belépő a Super Bowlra

A Super Bowl minden évben az USA legnagyobb sporteseménye, ezzel együtt az egyik legdrágább esemény is az évben. Az idei nagydöntőre ráadásul különösen drágák a jegyek, konkrétabban soha nem kellett még ennyit fizetni a bejutásért.

Az első Super Bowlra mindössze 12 dollár volt a legolcsóbb jegy, ami inflációval ma 112 dollárt jelentene. Ehhez képest idén a másodlagos piacon hétfőn még 8188 dollár volt a legolcsóbb jegy, az átlagos belépő pedig 9800 dollárba került. Ahogy közeledünk az eseményhez, egyre olcsóbbak lesznek azért a jegyek, most már körülbelül 7500 dollárért is hozzá lehet jutni ezekhez.

Az eddigi legdrágább Super Bowl egyébként a 2020-as volt (ahol szintén a Chiefs és a 49ers mérte össze a tudását), ahol az átlagos jegy 6370 dollárba került – ehhez képest hétfőn még 35%-kal többet kellett kifizetni a belépőkért.

Az okok közt a helyszínt kell elsősorban elővennünk, ugyanis az Allegiant Stadium 65 ezer férőhelyes csupán, amivel a 6. legkisebb stadion a ligában. Emellett maga Las Vegas városa is fontos tényező a magas árakban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!