Connect with us

Beharangozó

Super Bowl LVIII – Ezt várjuk mi

Ma éjjel végre eljön a várva várt pillanat és egy utolsó öldöklő csatában eldől, ki viszi haza a Lombardi trófeát. 49ers vagy Chiefs? Chiefs vagy 49ers? 

katonadani

Úgy indultam neki ennek az egész Super Bowl-tippelés dolognak, hogy bármennyire is szeretném, hogy Shanahan végre Super Bowlt nyerjen, nem akarok Mahomes ellen fogadni. A Chiefs irányítója 12-szer volt eddig underdog, ebből 9-szer nyert, ami hihetetlen statisztika. Nem jó ötlet tehát ellene fogadni. Azt gondolom, ezzel a tippemmel fogom kevésbé hülyének érezni magam hétfőn, ha nem jön be, mintha a 49ersre tennék és Mahomes behúzná. Így indult az egész, de beleásva magam a matchupokba egyre inkább azt gondolom, hogy ugyan a 49ers volt egész évben a jobb csapat, de nem neki kedveznek most a párharcok.

Mivel a 49ers védelme nem változtat sokat meccsről meccsre, így Andy Reid elég jól fel tud belőlük készülni és kevés dolog fogja váratlanul érni. Így ki tudja venni Nick Bosát a játékból és olyan futójátékot tud tervezni, ami nagyon jól fognak működni a 49ers gyenge futás elleni védelme ellen. Plusz ott van Mahomes is mellesleg, aki nyilván elég jó padlót ad a támadósornak, szóval szerintem ők fognak tudni haladni.

A másik oldal sokkal érdekesebb taktika szempontból. Nyilván a 49ers offense overall a legjobb egység a meccsen és nem lehet őket lenullázni, de Spagnuolónak szerintem egész jó esélye lehet lelassítani. Ugyan a Chiefs futás elleni védelme pocsék számokat mutatott a szezonban, így gondolhatnánk, hogy semmi esélyük McCaffrey ellen, de a gyenge védekezés inkább filozófia szintű volt, tehát ha Spagnuolo akar, akkor össze tud tenni egy jó futás elleni védelmet. És szerintem ez is lesz a taktikája, megállítani a futást (amennyire lehet), aztán meglátjuk Purdy képes-e megoldani a helyzetet, amikor szétblitzelik és szorosan fogják az embereit. Azt gondolom, ez lehet a jobb ötlet Spagstől, és passzjátékban szerintem relatív előnyben lehet alapesetben, hiszen amikor valódi blitzet küldenek Purdyre (tehát DB is megy a QB-ra), akkor már nem teljesített olyan jól.

Persze ezeket a matchup előnyöket kicsit ki kell igazítani azzal, hogy összességében a 49ers egy jobb csapat több tehetséggel, szóval nyilván egyáltalán nem gondolom ezt simának, de szerintem a Chiefs behúzza, mondjuk 24-21-re.

Atreus

A 49ers a Packers és a Lions ellen is lassan kezdett, ezúttal sem lesz másképp. Andy Reid két hetes felkészüléssel a háta mögött két tökéletes támadósorozatot fog felrajzolni a mérkőzés első 20 percében, és mire felocsúdhatna a San Francisco, 14 pontot fel is fog pakolni a táblára a Chiefs offense. A labda másik oldalán Spagnuolo mindent megtesz majd, hogy megállítsa a 49ers futójátékát, azonban így túl nagy teret engednek majd Purdynek és a halálosztagnak, akik könnyedén fognak tudni ellenük haladni.

Ugyanakkor a vörös zónában elfogy majd a tudományuk, Shanahanből pedig megint előbújik a konzervativizmus, és két alkalommal is inkább a mezőnygólt választja egy esetleges negyedik kísérlet helyett. A two minute warning után 8 pontos hátrányban lévő 49ers egy McCaffrey touchdownnal megadja az esélyt, hogy döntetlen állással menjenek a szünetre, Shanahan azonban nem fogja üldözni a pontokat és inkább extra pontot rúgat Jake Moodyval, aki elhibázza a rúgást (NE DRAFTOLJ RÚGÓT A 3. KÖRBEN!), így a félidőben 2 ponttal fog vezetni a Chiefs.

A félidei elemzés jobban sikerül a 49ersnek, akik kihasználják az első labdabirtoklást és egy touchdownnal átveszik a vezetést, majd Mecole Hardman vagy MVS elfumblizza a labdát, kedvező mezőnypozíciót adva a Ninersnek. Ekkor azonban előlép Spagnuolo és egyre jobban fokozza a nyomást Purdyn, aminek köszönhetően először mezőnygólra limitálják a San Franciscót, majd a teljes negyedik negyedben lenullázzák Purdyéket, míg a túloldalon Mahomes és Reid folyamatosan túljárnak Steve Wilks eszén, és a negyedik negyedet 14-0 arányban megnyeri a Kansas City.

Kettő perccel a vége előtt 28-22-es állásnál győztes drive-ra készül a San Francisco, el is jutnak a Chiefs 10 yardosáig, ahol aztán Chris Jones sackeli Purdyt és kierőszakol egy fumble-t, amivel eldönti a finálét. 5 éven belül harmadszor is bajnok lesz tehát a Chiefs (jöhetnek a Thanos mémek), Travis Kelce a meccs után megkéri Taylor Swift kezét, majd miután Swift igent mond, a jövőbeli Hall of Famer tight end bejelenti a visszavonulását.

Höri

Én azt várom, hogy kezdődjön a 2024-es szezon.

Renningan

Én megyek Hörivel, a piac és a draft, de még az első 2025-ös mock draft is ezerszer jobban érdekel már most, mint ez a Super Bowl (ez az első nagydöntő, ami egyáltalán nem hoz lázba). Minden tiszteletem a két döntőbe jutott csapatnak, jobban vagy kevésbé, de megérdemlik, hogy ott legyenek a döntőben. Ezzel együtt már végtelenül unom mindkét gárdát, a 14 rájátszásba jutó franchise közül bármelyik másik kettő meccsének jobban örültem volna. A 49ers győzelme talán jobb lenne egy kicsivel úgy általában az NFL-nek, de szerintem sima Chiefs lesz a vége, a dinasztiák már csak ilyenek.

Jarred

A tavalyi tűzijáték után idén egy defense háborút várok. Mindkét csapat jól fog kezdeni, és az első drive mindkét oldalon TD lesz. A scriptelt playek után azonban megakad a két offense, és a félidőig nem is szereznek újra pontot. Többnyire csak puntok és sikertelen 4. kísérletek váltják egymást.

Aztán a második félidőben Shanahan rájön, hogy a Chiefs ellen futni érdemes, és McCaffrey-re építve összehoz még 10 pontot a csapat, miközben a túloldalon Mahomes-ék szenvednek. A 49ers gyönyörűen levédekezi Kelce-t és Rice-t, így pedig a végjátékban Mahomes rákényszerül arra, hogy Toney-t vagy Hardmant keresse. Ebből lesz egy turnover saját térfélen, és McCaffrey lezárja a mérkőzést a második TD-futásával. 24-7-re nyer a 49ers, az MVP pedig a 49ers futója lesz, aki egymaga több yardot fog szerezni, mint az egész Chiefs támadósor.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!