Connect with us

Hír

15 yardos büntetést érhet a hip-drop tackle, ha elfogadják a Versenybizottság javaslatát

Az NFL Versenybizottsága leadta a javaslatait az idei szabálymódosításokkal kapcsolatban, amiről majd a tulajdonosok szavaznak hamarosan. Az egyik legfelkapottabb téma az úgynevezett hip-drop tackle-ök kérdése, amit a Versenybizottság most igyekezett konkretizálni, és azt javasolták, hogy 15 yardos büntetést érjen a sérülésveszélyes szerelési forma.

A bizottság úgy definiálta a hip-drop tackle fogalmát, hogy egy védő úgy próbálja szerelni a labdás játékost, hogy két kézzel megragadja ellenfelét, majd leviszi a testsúlyát azáltal, hogy elfordul és a csípőjét leereszti. Amennyiben ezzel a mozdulattal a labdás játékos lábára esik (a térde alatti területen) és ezáltal leszorítja azt (ahogy a fenti képen is látható), úgy 15 yardos büntetés és automatikus first down lenne a büntetés.

Miután az NFL igyekezett a fejjel előre történő szereléseket betiltani, ez lett az egyik formája a tackle-öknek, amit elkezdtek tanítani a csapatok a játékosoknak, hogy alkalmazkodjanak az új szabályokhoz. Ez azonban újabb problémákat szült és rengeteg komoly sérülést okoztak a labdás játékosoknak. Ezeket a sérüléseket akarja csökkenteni a liga azzal, hogy egy újabb szerelési formát tilt be.

Természetesen a játékosok ellenzik a változást, az NFLPA (Játékosok Szakszervezete) is kiadott egy közleményt ezzel kapcsolatban. Persze ez volt a helyzet a fejjel előre történő szerelési kísérletek betiltásánál is, mégis tudtak alkalmazkodni hozzá a védők, és egyértelműen csökkentek az azzal kapcsolatos durva ütések és agyrázkódások.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!