Connect with us

Hír

A Bills GM-e szerint a liga meglopta a csapatot

A liga közel egy hónapja osztotta ki a 2024-es kompenzációs pickeket. A legjobban a 49ers járt, ugyanis egy harmadik, egy negyedik, egy ötödik és két hatodik körös cetlit is kapott a gárda, míg sok csapat egyetlen picket sem kapott. A Billsnek is mindössze egy negyedik körös cetli jutott, amivel a GM Brandon Beane szerint a liga kvázi meglopta a franchise-t.

A kompenzációs pickek művészete

“Meglepett a dolog. Tremaine Edmunds elvesztése után egy harmadik körös pick járt volna, ehelyett csak egy negyedik körös cetlit ítélt nekünk a liga. Még külön egyeztettünk is az illetékesekkel, hogy ezt mégis hogyan sikerült összehozni, ugyanis még az ő számolási módszerükkel is egyértelműen egy harmadik körös picket kellett volna kapnunk. A formula, amit használnak egyszerűen elavult és ennek mi ittuk meg a levét”

– panaszkodott Beane, aki kiemelte, hogy a 49ersszel is kiszúrt az NFL (szerinte Jimmy Garoppolo után a San Franciscónak egy harmadik, és nem egy negyedik körös kompenzáció járt volna).

A kompenzációs draft cetli értékét legfőképpen az aláírt szerződés éves átlagértéke befolyásolja, de korrekciós tételként számít a játékos által pályán töltött snapek százaléka az igazolást követő szezonban, illetve az úgynevezett postseason honors, tehát a Pro Bowl, az első vagy második csapatos All-NFL vagy All-Conference kitüntetés, NFL MVP, stb. mind mind növelik egy kvalifikáló szabadügynökért kapott draft cetli értékét.

Garoppolo a tavalyi piac legnagyobb szerződését kapta, míg Edmunds egy 4 éves, 18 millió dolláros szerződést írt alá a Bearsszel, ami a kvalifikált játékosok között a negyedik legmagasabb átlagértékkel bírt. Konkrétan évi két millióval keresett többet, mint az a Jessie Bates, aki után egy harmadik kört kapott a Bengals. Ugyanakkor itt érdemes megemlíteni, hogy Garoppolo a szezon végére kiszorult a Raiders kezdőjéből, Edmunds pedig nemcsak viszonylag sokat volt sérült, de Batesszel ellentétben sem All-Pro, sem Pro Bowler lett, így összességében korrektnek tűnik a döntés.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!