Connect with us

Hír

A Jaguarsnak nem kellett Brandon Aiyuk egy első körös pickért

Brandon Aiyuk a Super Bowl elvesztése után nem tűnt túl elégedettnek a 49ersszel és így kérdőjelessé vált a közös jövő. Nem kerített nagy feneket ennek a média, de a háttérben ott húzódott a szál, hogy a kiváló elkapó új szerződést szeretne (jövőre lejár neki az újonc kontraktusa), a 49ers viszont könnyen lehet, hogy nem akar, vagy nem tud a tehetségének megfelelő pénzt adni neki. A lógsz egy sörrel adásunkban ketten is jósoltunk egy Aiyuk cserét a holtszezonra. 

Kevés pletykát lehetett hallani a szituáció körül, legalábbis eddig. Most viszont végre igen, ugyanis Mia O’Brien információi szerint a Jaguars érdeklődött Aiyuk iránt, az elkapó szívesen is ment volna Jacksonville-be, azonban a Jags nem ment bele a 49ers által kínált ellenértékbe. A San Franciscó-iak egy első körös picket (1/17) és az elkapó Zay Jonest szerették volna Aiyukért cserébe, azonban erre nemleges választ kaptak.

Aiyuk top10-es elkapóvá nőtte ki magát az utóbbi két évben, és egy kevésbé telített, ellenben jobban rá építő offense-ben a számai is még jobban mutathatnának (pedig így is 1342 yardot és 7 TD-t termelt az alapszakaszban). Az persze igaz, hogy ennek megfelelően is kellene megfizetni, vélhetően 25-28 millió körüli összeggel, de ha a Jaguars 20+ milliót adott volna Calvin Ridley-nek, akkor egy jobb játékosért a kicsit több pénz is beleférhetett volna. Ráadásul a kért ellenérték sem tűnik túlzónak, egy mindössze 26 éves, top10-es elkapóért az egy első kör abszolút korrekt ár (még talán a Jaguars oldaláról is tetszett volna jobban a csere).

A 49ers oldaláról azért érhette volna meg a csere, mert így is rengeteget költenek a játékosokra, feszítik a sapka határát évről évre, így időnként el kell engedniük játékosokat és spórolni valahol. Az idei elkapó class pedig rendkívül jónak ígérkezik, akár 1/17-re, akár 1/31-re, akár a második körben is találhattak volna új kezdőt maguknak.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!