Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Caleb Williams

Az idei irányító class egy különleges tehetségegyveleget alkot, a prospectek között találunk klasszikus zsebirányítót, szuperatlétát, valamint magas padlóval rendelkező és a szó legjobb értelmében vett game managert is. Ugyanakkor a franchise-ok döntéshozói az irányítók kiválasztásánál talán semmit nem szeretnek jobban, mint a potenciált. A csapatok az esetek többségében azokat az ösztönös zseniket keresik, akik minden évben képesek lehetnek arra, hogy MVP szinten teljesítsenek. Az idei classból a szakértők túlnyomó többsége szerint Caleb Williamsnek van erre a legnagyobb esélye.

Williams 5 csillagos tehetségként érkezett az Oklahoma Egyetemre, Quinn Ewers mögött a legmagasabbra értékelt irányító volt 2021-ben a gimisek között. Első egyetemi szezonjában már az idény második felében kezdőként számoltak vele, a Texas ellen a padról beállva 18 pontos hátrányból vezette győzelemre a Soonerst, és onnantól kezdve nem volt megállás.

2022-ben a USC egyetemre igazolt át, követve korábbi mesterét, Lincoln Riley-t. Kettejük kapcsolatának gyümölcseként Williams 2022-ben megnyerte a Heisman trófeát, aminek köszönhetően a vele kapcsolatos felhajtás kilőtt egészen a sztratoszféráig. Nem volt ritka, hogy Williamst az új Patrick Mahomesként aposztrofálták, és a generációs tehetség kifejezés is gyakran elhangzott vele kapcsolatban.

A 2023-as idénye előtt a média óriási elvárásokat támasztott az irányába, sokan a bajnoki cím titkos esélyeseként tekintettek a Trojansre. Ugyanakkor a keret sokkal gyengébb volt körülötte, mint amire előzetesen számítani lehetett, így nem sikerült rájátszásba vezetnie a USC-t, de összességében korrekt idényt hozott le, majd a várakozásoknak megfelelően jelentkezett a draftra. Nézzük meg miben igazán különleges az ő játéka, mik a legfőbb pozitívumok és természetesen azt is, hogy mik a legnagyobb kérdőjelek vele kapcsolatban.

Mitől ennyire jó?

Elit karerő és generációs szintű arm talent, kiváló dobómechanika

Williams karereje elit szintű, tiszta zsebből és mozgásból, valamint hátsó lábról is képes bármilyen dobásfajta kivitelezésére. Ráadásul mindezeket a passzokat konzisztens pontossággal lövi meg a pálya bármely zónájába. Miért olyan értékes tulajdonság egy irányítónál a karerő? Mivel Williams előszeretettel támadja a pálya mélységi területeit, ezáltal lehetővé teszi a támadókoordinátor számára, hogy teljesen kinyissa a playbookot. Nem igazán lehet olyan játékot felrajzolni a számára, amit a fizikai adottságaiból kifolyólag ne tudna megoldani.

Ezzel a képességével a védelmeket is másfajta hozzáállásra készteti. A védőknek tisztelniük kell a karerejét, nem adhatják fel a mélységi zónákat, ezáltal teret nyit a futásoknak, az underneath útvonalaknak, valamint a linebackerek és a secondary közötti passzjátékoknak. A mozgásból eleresztett 60 yardos bombák, az ellenkező hashmarkról megdobott 25 yardos outok ugyanúgy megtalálhatók a repertoárjában, mint a Justin Herbert-féle rollout utáni mélységi útvonalak.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!