Connect with us

Hír

Az NFL aukcióra bocsátja a karácsonyi meccseket

Az kétségtelen, hogy az NFL a pénzcsinálás mestere. Idén egy újabb lehetőséget ragadhatnak meg, ugyanis karácsonykor szerdára is terveznek nem egy, hanem egyenesen két mérkőzést. Mivel ez teljesen új terület, így erre nincs is szerződött médiapartnere és közvetítőtársasága a ligának, úgyhogy Roger Goodellék fogják magukat és aukcióra bocsátják a közvetítési jogokat – számolt be a FrontOfficeSports.com.

Az aukció állítólag $50 millióról indul majd, de jó esély van arra, hogy nem áll meg $100 millió alatt. A CBS, a FOX, az NBC, az ESPN és az Amazon versenghet majd a jogokért, hiszen ők közvetítik a többi mérkőzést a szezon során. Az Amazon valószínűleg hátrányból indul, hiszen az ünnepre minden bizonnyal nem streaming felületre akarják vinni a meccset, hanem TV-csatornához.

Az Amazon egyébként tavaly $120 milliót fizetett azért, hogy a történelem első Black Friday meccsét közvetíthesse (Jets-Dolphins), az NBC streaming részlege, a Peacock pedig $110 milliót perkált ki egy wild card meccsért (Chiefs-Dolphins).

Tavaly hatalmas nézettsége volt a karácsonyi mérkőzéseknek, úgyhogy nem meglepő, hogy az NFL meglovagolja ezt és a játékosok és edzők felkészülési idejét figyelmen kívül hagyva szerdára is betol meccseket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!