Connect with us

Hír

BREAKING: Elfogadták az új kickoff szabályt, gyökeresen megváltozik a játék!

A tulajdonosok 29-3 arányban (a Packers, a 49ers és a Raiders szavazott nemmel) elfogadták a szabálymódosító javaslatot, amivel a kickoffokat reformálják meg. Teljesen átalakulnak tehát a kirúgások az NFL-ben. Az új megoldás elsőre biztosan furcsa lesz a szemnek, de ezzel azt szeretnék elérni a ligában, hogy több visszahordás legyen, miközben kevesebb agyrázkódás (a nagy sebességű ütközések elvétele miatt).

Az elfogadott javaslat szerint továbbra is a 35 yardosról fog indulni a rúgás. Ehhez kapcsolódik, hogy szél esetén nem egy játékos fogja majd le a lasztit, hanem behoznak majd egy segédeszközt a játékszer megtartására, de ez a kevésbé fontos része a dolognak. Szóval a rúgó csapat további 10 tagja az ellenfél 40 yardosára áll fel, míg a visszahordó csapatból legalább 9-en a saját 30-35 yardosuk közt állnak fel, és maximum két visszahordó lehet, akik a saját 20 yardosuk és a gólvonaluk között helyezkednek el. A rúgón és a visszahordókon kívül senki sem mozdulhat meg, amíg a labda hozzá nem ér az egyik visszahordóhoz vagy a földhöz. Emellett a touchback mostantól a 25 helyett a 30 yardosra kerül (az eredeti javaslat szerint a 35-ösre került volna, végül a 30-asban állapodtak meg).

Mindezekkel tehát jelentősen növelnék a visszahordások számát, ellenben az ütközések erejét jelentősen csökkentenék, hiszen nem nagy sebességgel csapódnának egymásba a játékosok. Az XFL-ben is hasonló volt a kickoff (és egyébként az ELF-ben is ilyen), csak kicsit máshol állnak fel a játékosok. Ott két év alatt a kickoffok 90%-át visszahordták és elég jó adataik voltak az agyrázkódásokkal kapcsolatban is.

Kiegészítő információ még, hogy onside kicket lehet rúgni, de csak a negyedik negyedben hátrányban, és értelemszerűen előre értesítve az ellenfelet. A meglepetés onside kickek tehát kivesznek a sportból.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!