Connect with us

Hír

Érdekes szabálymódosító javaslatokat nyújtottak be a csapatok

Az NFL minden évben megadja a csapatoknak a lehetőséget, hogy szabályváltoztatási javaslatokat adjanak be, amit a Versenybizottság és a tulajok átbeszélnek, aztán szavaznak róla (ha arra érdemesnek találják). Most is érdekes ötletekkel álltak elő a franchise-ok.

Arról már volt szó korábban, hogy a trade határidőt kitolnák, hogy ezzel érdekesebb, izgalmasabb legyen ez a része a szezonnak. Most konkretizálták is a kéréseket a csapatok, a Steelers olyan javaslatot nyújtott be, amivel egy héttel tolnák el a határidőt, ellenben a Browns, Lions, Eagles, Jets, 49ers, Commanders kontingens két héttel, a 10. forduló utánra tenné a cserék határidejét.

Az Eagles megint bedobta a javaslatát, amit már pár éve szorgalmaz, hogy az onside kickeket váltsa fel egy 4. és 20 kísérlet, amivel a csapatok meccsenként egyszer élhetnének. Korábban nem volt elég támogatottsága ennek, várhatóan most sem lesz, de idővel a kickoff szabályok megváltoztatása mellett ez is olyan dolognak tűnik, aminek valamilyen formában a későbbiekben helye lehet majd az NFL-ben is.

A Sasok emellett azt is javasolják, hogy a támadóórán ne csak másodpercek álljanak, hanem tizedmásodpercek is, legalábbis a 2. és 4. negyed utolsó 60 másodpercében. Ezzel persze csomó stadionban le kéne cserélni ezeket az órákat, amiket a tulajok nem akarnak. Ezt egyébként a delay of game büntetések jobb kezelése érdekében akár az egész meccsre is be lehetne vezetni.

A challenge-ek kapcsán a Lions azt szorgalmazza, hogy ne csak akkor kapj egy harmadik challenge lehetőséget, ha mindkét challenge-ed sikeres volt, hanem akkor is, ha az egyik sikeres volt.

A Colts pedig azt a javaslatot dobta be, hogy a két perces figyelmeztetések után minden csapatnak lehetősége legyen egyszer bármilyen büntetést megchallenge-elni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!