Connect with us

Érdekességek

Katasztrófa lett a 2021-es QB class

A 2021-es drafton öt irányító is elkelt az első kör első felében, amire korábban mindössze egyszer, 1999-ben volt példa. Az öt magasra értékelt irányítóból aztán végül szinte semmi nem lett.

Az 1/1-es Trevor Lawrence ugyan talán nem ért fel arra a szintre, amire predesztinálták, azonban ő egyértelműen bevált és egy nagyon jó, magabiztosan top10-es irányító vált belőle. Utána viszont mindenki felsült.

A maradék négy irányítóból hármat már el is cseréltek egy-egy harmadik napos cetliért cserébe. Az 1/3-as Trey Lance a 49ersből a Cowboyshoz ment egy 4. körért, az 1/11-es Justin Fields a Bearsből a Steelershöz egy kondíciós hatodik körért (amiből maximum 4. kör lehet), az 1/15-ös Mac Jones pedig a Patriotsból a Jaguarshoz egy 6. körös pickért. Zach Wilson ugyan még a Jetsnél van, de egyedül azért, mert senki sem akar még csak egy 7. kört sem feladni érte.

A hátsó körökből sem vált be egyébként senki, a 64. és 67. pick közt három QB-t is draftoltak: Kyle Trask (Buccaneers), Kellen Mond (Vikings) és Davis Mills (Texans), de utóbbin kívül még csak játékidőt sem kaptak, és Mills is csak a Texans borzalmas helyzete miatt. A 4. körös Ian Booknak egy kezdő meccse volt újoncként a Covid miatt a Saintsben, majd egy szezon után ki is vágták. A 6. körös Sam Ehlinger még a Coltsnál van, neki volt 3. kezdő meccse a nevetséges Jeff Saturdy-érában, de mindhármat elbukta.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!