Connect with us

Hír

Mostantól egy sikeres challenge után is kapnak a csapatok egy harmadik lehetőséget

A Lions benyújtott egy javaslatot, miszerint ha egy csapatnak a kettőből az egyik challenge lehetősége sikeres, akkor kaphasson egy harmadik piros zászlót is. Az NFL tulajdonosai pedig tegnap elfogadták ezt a javaslatot, így mostantól erre lehetőségük lesz a főedzőknek. Eddig csak akkor kaphattak egy harmadik challenge-et, ha előtte mindkettő sikeres volt.

Ugyan a challenge-ek száma egyre kevesebb az NFL-ben, hiszen rengeteg minden automatikusan visszanézhető, azért néha-néha előfordul, hogy egy csapat többször is megkérdőjelez egy pályán hozott döntést egy meccs alatt. Néha-néha az is előfordul, hogy szükség lenne egy harmadik piros zászlóra, ám ez nem állt a csapatok rendelkezésére, csak ha kettő sikeres challenge-ük volt már, ami szinte sosem fordult elő (bár példa erre is volt már).

Logikus döntés volt a tulajoktól kicsit lazítani a szabályon, hiszen csak ritka esetekben fog ez előfordulni, de amikor igen, akkor tényleg indokolt, hasznos. És nem mellesleg ez minden csapatnak segítség, így a tulajok érdekében állt igennel szavazni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!