Connect with us

Hír

Nem ment bele a fizetéscsökkentésbe, így a 49ers kivágja Arik Armsteadet

Viszonylag nagyobb meglepetésre az éjszaka folyamán a 49ers kivágta kiváló belső védőfalemberét, Arik Armsteadet. Előtte megpróbálták rávenni egy nagyobb fizetéscsökkentésre ($17,4 milliót keresett volna), de ebbe nem ment bele, szóval mehet a piacra – írja Matt Maiocco.

A 2015-ös első körös játékos egész eddigi karrierjét San Franciscóban töltötte, és ugyan már 30 éves, még mindig magas szinten teljesít, és a DT-knél még nem szokott fogni az idő vasfoga ezen a ponton. Azt persze érdemes hozzátenni, hogy az utóbbi években voltak sérülései, így nem állt mindig rendelkezésre.

A 49ers szinte biztosan úgynevezett post June 1 könyvelést alkalmaz nála, hiszen $28,3 milliós cap hitje lett volna idén, de $25,8 millió halott pénz keletkezik Armstead után, amit szeretnének majd leosztani két évre. Szóval egy sima kivágással idén minimálisat spórolnának csak, ellenben ha elosztják két évre, akkor ugyan 2025-ben is terheli majd a sapkát, de legalább idén kevesebbet (ellenben ez az összeg majd csak nyáron szabadul fel). Tényleges kifizetést tekintve $18,26 milliót megspórolnak ezzel a lépéssel.

Azért érdekes a kivágás, mert a 49ers eléggé win now módban van, ez pedig épp a jövőnek szól. A csapat jelenleg a 6. legtöbb lekötött összeggel bír idénre, de a 4. legtöbbel jövőre és már 2026-ra is a 6. legtöbbel, szóval minden bizonnyal a jövőt tartották szem előtt ezzel a menesztéssel.

Így viszont keletkezik egy lyuk a fal közepén, ráadásul a szélén már így is volt egy Chase Young távozásával. Az könnyen lehet, hogy egy nagyobb darab, futás ellen jobb DT-t szeretnének Javon Hargrave mellé Armstead helyett.

Egyébként Armstead részéről logikus volt, hogy nem ment bele egy nagy fizetéscsökkentésbe, ugyanis Christian Wilkins mögött talán a legjobb belső védőfalembere lesz a piacnak, így új szerződésén is sokat kereshet majd.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!