Connect with us

Minden ami NFL

A Falcons terve kész őrület és bukásra van ítélve

A Falcons bő egy hónapja igazolta le a 35 éves Kirk Cousinst 4 évre 180 millió dollárért, majd a draft nyolcadik választásával óriási meglepetésre érkezett Michael Penix Jr., a Washington egyetem irányítója. Cousins kora és tavalyi sérülése miatt ugyan a Packers-way keretében lett volna ráció egy fiatal projekt QB draftolásában, de amit a Falcons csinált, annak abszolút semmi köze ahhoz, amit Green Bayben megálmodtak.

A Falcons a 2022-es holtszezonban all-int mondott Deshaun Watson megszerzésére, de a menedzsment nem volt hajlandó teljesen garantált fizetést adni az irányítónak, így Watson végül a Brownst választotta. Utólag ez óriási szerencse volt az Atlanta részéről, ugyanakkor a próbálkozást nem értékelte annyira az akkori kezdő Matt Ryan, aki még abban az évben távozott is a csapattól. Látva a korábbi MVP játékát a távozása nem volt komoly érvágás, így összességében nem veszített semmit a Falcons.

A probléma ott kezdődött, hogy a 2022-es drafton nem volt egyetlen igazán jó irányító sem, akit az 1/8-as cetlivel el lehetett volna vinni. Kenny Pickett ugyan később kiment még az első körben, de óriási bust lett, azért pedig abszolút nem lehet hibáztatni a vezetőséget, hogy nem látták a Mr. Irrelevant Brock Purdyben a franchise QB-t. Persze így is érkezett irányító Desmond Ridder személyében, de pont annyit mutatott, amennyit egy harmadik köröstől elvárhatnánk.

Cousins megint megcsinálta – A Kirk Cousins szerződés

Tavaly már jó volt a QB-class, de a Falcons 1/8-as cetlijéig minden jó irányítót kihúztak. Legfeljebb a későbbi második körös Will Levist lehetett volna elvinni, aki ugyan mutatott biztató dolgokat, de egyelőre óriási kérdőjel és hacsak nem javul nagyon sokat a következő években, úgy az ő elengedését sem tekinthetjük kihagyott ziccernek. Ebben az évben lehetőségük lett volna rámenni a franchise tagelt Lamar Jacksonra, akivel bárki szabadon tárgyalhatott volna (még ha a Ravensnek meg is volt lehetősége bármilyen ajánlatot tartani), de ők azonnal kijelentették, hogy nem érdekli őket az azóta kétszeres MVP irányító.

Így jutottunk el az idei holtszezonhoz, amikor is a Falconsnak lehetősége lett és meg is szerezte a Vikingstól távozó Kirk Cousinst. A piac ezen felül is elég jól sikerült, a csapat papíron komolyabb contendernek tűnik az NFC-ben, szerencsésebb esetben a Super Bowl is benne lehet a pakliban. Ez az állapot reálisan nézve két-három évig simán fenntartható, most Cousinsszal fullba lehet nyomni a win now-t. Ehhez képest egy abszolút All-Pro potenciálú tehetség helyett jött egy olyan irányító a Packers-way jegyében, akit Green Bayben bottal sem piszkáltak volna meg soha, mert tökéletes ellentétje annak, amit a filozófia képvisel.

Az igazi Packers-way

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dé
2024-04-29 08:14

2017-ben volt egy bizonyos Patrick Mahomes aki kiment 1/10-re, az emberek utaltak a picket. A legtobbjuk torolte a commentet azota :D

Nyilvan sokkal tobb bukott pick tortent, de a lenyeg hogy senki nem tud semmit. Nezzuk meg mi lesz 5 ev tavlatabol, addig chill.

renningan
renningan
Reply to 
2024-04-29 08:46

Mondjuk Mahomes pont minden teren Penix ellentete volt es tokeletesen illik a Packers-waybe :) ahogy Watson is egyebkent, meg ha azota kapufa is lett.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2024-04-29 09:06

és Cousins milyen lesz 36 évesen az achilles szakadása után?Én amiatt jobban aggódnék a Falcons helyében, mint egy esetlegesen elszórakozott első kör miatt.Matty Ice klasszisokkal jobb volt,mint Cousins,talán jobb lett volna nem szétrohasztani a csapatot körülötte.

bimre_
bimre_
2024-04-29 13:51

A Draft showt nézve kellett vagy egy óra, mire egyáltalán újra fel tudtam venni a fonalat, annyira felhúzott ez a pick.

Aludva párat, megbékéltem vele – miközben én is azt gondolom, hogy nem fog bejönni, egyszerűen azért, mert Penix nem lesz elég jó az NFL-hez a fent részletezett okokból kifolyólag.

Ugyanakkor őrültségnek ma már nem mondanám a picket, inkább csak merőben szokatlannak, mert max ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy az Eagles évekre előre húz a O line-ba, míg irányítók közül az alsókategóriásokkal próbálkoznak a csapatok max. Penixet állítólag ugye nem csak a Fakcons tartotta sokra, másrészt meg pont ugyanannyiba került, mint Nix, egy leheletnyivel kevesebbe, mint McCarthy, nagyságrendileg hasonló polcról. Kvázi nyert magának egy plusz évet TF – aminek baromira nem örülök – de ha meg bejön valami csoda folytán, akkor akár trendet is teremthet, hogy ez nem szükségszerűen egy GB-special.:)

Mérsékelt kíváncsisággal várom a dolgokat 2 vagy 3 év múlvára, addig jövőre jönni még egy futó az első körben, meg még egy irányító két év múlva gondolom.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x