Connect with us

Hír

A Jetsnél még nem döntöttek fiatal támadófalemberük sorsáról

Közeleg az ötödik éves opciók lehívásának határideje, ami egész konkrétan május 2, tehát a draft utáni első csütörtök. A csapatoknak eddig van lehetőségük lehívni a 2021-ben első körben húzott játékosaik ötödik éves opcióját, ami az eddigi fizetésüknél jóval magasabb, de jó játékosok esetén még mindig jelentősen olcsóbb a piaci értéküknél. A Jetsnél nincsenek egyszerű helyzetben, és még nem is döntöttek Alijah Vera-Tucker sorsáról.

Joe Douglas general manager úgy nyilatkozott a médiának erről, hogy még nem beszéltek a dologról, a draft után lesz idejük erre, majd akkor tájékoztat mindenkit a döntésről.

Vera-Tucker egy jó játékos, aki guard és szükség esetén tackle poszton is bevethető. Ebből a szempontból logikus lenne a megtartása, azonban vannak nehezíti tényezők. Egyrészt az, hogy a szabályok értelmében teljes támadófalra állapítják meg az opció értékét, amit így felhúznak a tackle-ök, szóval egy guard számára már elég magas összeget jelentene a történet. Emellett AVT az utóbbi két évben sérülések miatt csak 12 meccsen tudott pályára lépni, ami szintén nem segíti a helyzetét.

Jó hír viszont, hogy a játékos nem kvalifikált az opció értékét növelő kategóriák egyikébe sem, hiszen nem volt a pályán legalább 75%-ban és egyszer sem volt Pro Bowler, így az esetében $15,313 milliót jelentene az opció a 2025-ös idényre. Az idén nagyot ugró guard fizetésekkel akár meg is érheti lehívni az opcióját ár/érték arányban (a 12. legjobban fizetett guard lenne jelenleg), amennyiben úgy gondolják, hogy egészséges tud maradni. De ez tényleg egy eléggé 50/50 döntésnek tűnik.

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!