Connect with us

Hír

Eladó a Bills 25 százaléka

Ha van egy kis félretett pénzetek, akkor érdemes feltörni a malacperselyt, ugyanis eladó a Bills franchise (nagyjából) 25 százaléka – számolt be a The Athletic. A pontos százalék nincs kőbe vésve, de körülbelül ennyit adna el a Pegula család a csapatból. Természetesen ez egy olyan arány, amivel az ember nem hozhatna döntéseket a Bills jövőjével kapcsolatban, de figyelembe véve a csapatok jövedelmezőségét, elég jó befektetés lenne.

A Pegula család 2014-ben $1,4 milliárdért vásárolta meg a Billst, a Forbes pedig tavaly nyáron 3,7 milliárd dollárra lőtte be a franchise értékét (ami egyértelműen átlag alattinak számít, hiszen a Forbes szerint ez az átlag $5,1 milliárd). Viszonyításképp a Broncos két éve $4,65 milliárdért kelt el, a Commanders pedig tavaly $6,05 milliárdért.

Azért is lehet szüksége a Pegula családnak a kisebbségi rész eladására, mert tőkére van szükségük az új stadionhoz. Az első tervek szerint $1,4 milliárdba került volna a projekt, de jelenleg inkább $2 milliárddal számolnak a szakértők. A tervezetthez képest minden költségtúllépés Peguláékat terheli, hiszen az állami hozzájárulás maximalizálva van $850 millióban.

Az NFL egyébként jelenleg nem engedélyezi, hogy magántőke-befektetők tulajdonrészt vásároljanak a franchise-okban (ellentétben az NBA, NHL, MBA major ligákkal), azonban állítólag ezen a szabályon hamarosan változtathatnak.

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!