Connect with us

Hír

Az adófizetők leszavazták a Chiefs stadionjának renovációját – veszélyben a csapat helyi jövője?

A Chiefsnél szerették volna felújítani az Arrowhead Stadiumot, illetve a városban székelő Royals baseballcsapat szeretett volna egy teljesen új stadiont magának, amihez az adófizetők segítségét kérték. Azonban ők leszavazták az új, forgalmi adó kiterjesztéséről szóló javaslatot, ami ezt az ügyet szolgálta volna – mindössze 41 százalékuk támogatta a dolgot.

Ez pedig a csapat jövőjét is megkérdőjelezi Kansas Cityben, ugyanis a Chiefs elnöke, Mark Donovan a szavazat előtt úgy fogalmazott, hogy ha nem megy át a javaslat, akkor el is hagyhatják a várost. Persze lehet ez csak egy taktika volt arra, hogy átnyomják az adóemelést, de ezzel együtt most már nem elképzelhetetlen egy költözés a jövőben. Azért erre most még nem kell számítani a közeljövőben, hiszen 2030-ig szól az Arrowheaddel a bérleti szerződésük.

Persze még sok lehetősége van a Chiefsnek. Például fizethetik saját maguknak a felújítást, bár a tulajdonos Clark Hunt nem épp a bőkezűségéről híres. Megpróbálhatnak egy új adóemelős javaslatot, amit nem kötnek a Royalshoz, hátha az ő népszerűségük magasabb. Vagy akár el is költözhetnek egy olyan helyre, ahol a város lakói hajlandóak a saját zsebükből finanszírozni egy új stadiont (vagy ahol nincs is szükség ilyen népszavazásra).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!