Connect with us

Hír

Az első körös elkapó kiválasztása után Deebo Samuelt cserélheti el a 49ers

Sok pletyka előzte meg a draftot arról, hogy a 49ers elcserélheti Brandon Aiyukot, aki új szerződést szeretne magának. A csapat pedig ezek után az első körben egy elkapót draftolt Rickey Pearsall személyében, ami sokakat meglepett. Ez pedig újra beindította a pletykákat, hogy a 49ers eladhatja egyik sztárelkapóját. Azonban ez jó eséllyel nem Aiyuk, hanem Deebo Samuel lesz – számolt be Michael Silver.

Lehet, csak a jövőre gondolt a 49ers Pearsall kiválasztásával, hiszen Aiyuk szerződése lejár egy év múlva, ahogy Jauan Jenningsé is, és Samuel kontraktusa is csak két évig érvényes. Azonban ha mindenki marad még most, akkor Pearsallnak nem sok szerepe lenne újoncként, ami szintén a meglepő kategória lenne. Ezért logikus lehet az egyik WR-t eladni, és ha már a logikát követjük, akkor Samuelre következtethetünk elsősorban.

Ennek oka, hogy Pearsall elsősorban slot elkapó volt az egyetemen, és azt nehezebb elképzelni, hogy Aiyuk helyét átvegye a szélen. Ugyan stílusilag nem egy Deebo, hiszen nem egy erős, futásokra használható játékos, de posztot tekintve közelebb áll hozzá, mint Aiyukhoz. Plusz Samuel sok ütést kapott az utóbbi években és idősebb is Aiyuknál, ezért is lehet logikusabb az ő eladása. Hátrány viszont, hogy nagyon fontos és különleges szerepe van a támadósorban, illetve hogy érte jóval kisebb ellenértéket remélhet a csapat, vélhetően 3-4. körben gondolkodhatunk, míg Aiyuk abszolút első kört érő játékos.

Az sem segíti a 49erst, hogy Samuel elcserélése 21,7 millió dollár halott pénzt jelentene a sapkában (bár 6,9 milliót így is spórolnának idén, plusz jövőre jóval többet).

1 Comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!