Connect with us

Draft

Draft kitekintő 2024 – NFC North és NFC East

Már csak párat kell aludni és kezdődik a holtszezon talán legjobban várt eseménye, a 2024-es NFL draft! FA-kitekintő sorozatunkban már részben kitértünk erre, illetve számtalan prospect- és class ismertetőt is közzétettünk már, most viszont csapatonként összeszedtük a legégetőbb hiányposztokat és a legvalószínűbb forgatókönyveket.

Mind a 32 csapat FA-értékelője egy helyen

NFC North


Pickek: 1/1, 1/9, 3/11, 4.
Legnagyobb hiányposztok: QB, DL, WR

A Bears kifejezetten jól erősített a piacon. Egyrészt megtartotta a top 5-ös cornerét, Jaylon Johnsont egy hosszú távú szerződéssel, leigazolta a veterán safety Kevin Byardot, a futó D’Andre Swiftet és a második számú tight end Gerald Everettet, valamint cserélt a még mindig All-Pro kaliberű elkapó Keenan Allenért és a center Ryan Batesért. Ár/érték arányban talán nem volt mindegyik igazolás hibátlan, de ezekkel a lépésekkel sikerült egy nagyon jó környezetet teremteni a franchise új irányítójának.

Az 1/1-es cetlivel nem kérdés, hogy QB fog jönni és az is biztosnak tűnik, hogy Caleb Williams lesz a befutó. Ezt leszámítva viszont már csak három pickje lesz a csapatnak, így nem lenne butaság, ha az 1/9-es választási jogot eladná a gárda és további drafttőkét szerezne, brutálisan égető hiányposzt ugyanis nincs a rosteren. Ehhez viszont partner is kell és általában a legtöbb csapatnak nem nagyon sikerül lecserélni, így ezzel azért nem lehet fixen számolni.

Amennyiben nem sikerül hátra mozogni, úgy az 1/9-es választási joggal két irányba lehet elmozdulni. Az egyik az elkapó, Allen ugyanis már bőven 30 fölött jár és a szerződése is csak a 2024-es idény végéig érvényes, plusz ő főleg a slotban jó és egy prototípus szélső elkapó még mindig hiányposzt. A másik a védőfal, ahol Montez Sweaten kívül nincs minőség, a fal szélére és a belsejébe is nyugodtan lehetne top tehetséget húzni. A maradék két cetliből is a DL/WR posztra lenne érdemes lőni, illetve safety sorba is elférne a mélység.

Potenciális 1/1-es: Caleb Williams, QB

Potenciális 1/9-es:

  • WR: Malik Nabers, Rome Odunze
  • Edge: Dallas Turner
  • DL: Jer’Zhan Newton, Byron Murphy


Pickek: 1/29, 2/29, 3/9, 5., 6., 6., 7.
Legnagyobb hiányposztok: DB, Edge, WR

A Lions talán nem robbantott bankot, de nem is csinált hülyeséget, és több nagyon jó játékost is sikerült leigazolni kiváló áron. DJ Readerrel megoldódott a védőfal belsejének problémája, Kevin Zeitler és Graham Glasgow érkezésével/maradásával az eddig is minimum top 5-ös támadófal talán a liga legjobbja, illetve a Carlton Davis cserének köszönhetően egy jó corner is érkezett.

Ez egy nagyon jó csapat, ugyanakkor azért van hol erősíteni. Egyrészt Aidan Hutchinson túloldalán nincs senki és nem hiszem, hogy Marcus Davenport pont most tudna mondjuk 600+ snapen a pályán lenni. Egy pass rusher mindenképp kell, ráadásul Cameron Sutton családon belüli erőszak miatt lapátra került, így a CB-sor sem néz ki annyira jól, mint nézett Davis megszerzésének pillanatában. És ugyan elképzelhető, hogy Jameson Williams harmadik évére berobban korábbi 1/12-esként, nagy tételben azért nem fogadnék rá, illetve a safety sorba is elférne a mélyítés.

Az első kör végén már nem lesznek igazán jó prospectek, legalábbis nem olyanok, akik azonnal sokat hozzátehetnek a csapathoz (legalábbis papíron, hisz láttuk, tavaly is mi történt). A leggyakrabban a corner Kool-Aid McKinstry és TJ Tampa kerül a csapathoz a mockokban, ami a corner need miatt adja magát. Lehet érvelni a center Jackson Powers-Johnson mellett is, már amennyiben elhisszük, hogy a top 3-as Frank Ragnow 28 évesen tényleg a visszavonuláson gondolkozik. Én ezt nem tartom valószínűnek, így ha a fent említett CB-duó nem lesz elérhető, úgy egy elkapót vagy pass rushert tudnék elképzelni, a második napon pedig azt a két posztot, amit nem sikerült az első körben kipipálni.

Potenciális 1/29-es:

  • CB: Kool-Aid McKinstry, TJ Tampa
  • WR: Keon Coleman, Ladd McConkey
  • Edge: Chop Robinson, Darius Robinson

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!