Connect with us

Draft

A 2024-es cornerback class

Az idei draft inkább a támadókról szól, de például az elit WR-tehetségeket valakinek le is kell védekeznie. Itt jönnek képbe a cornerbackek, akiktől szintén hemzseg az idei év, hiszen a konszenzus top55-ben kilenc CB-t is találunk!

A fix első körösök

Quinyon Mitchell, Toledo

A class legjobbja a konszenzus szerint Quinyon Mitchell, aki jó felépítéssel rendelkezik, emellé pedig elit atléta. Nagyon könnyedén mozog, rendkívül gyors, emiatt pedig nem is pánikol, ha esetleg először megverik, könnyen zárkózik vissza emberére. A karhossza ugyan nem extra, de nagyon jó rúgói vannak, így az elkapási ponton is jól teljesít. Okos játékos, magas a futball IQ-ja, jól látja maga előtt az útvonalak kialakulását. A Toledo egyetemen gyengébb ellenfelek ellen kellett játszania, ez volt a legnagyobb kérdőjel vele kapcsolatban, de a Senior Bowlon talán a legjobb játékos volt, amivel elhessegette ezeket a kérdőjeleket. Róla írtunk bővebben itt:

A jövő sztárjai – Quinyon Mitchell

Terrion Arnold, Alabama

Mitchell mellett Arnold számít kiemelkedőnek a konszenzus szerint. Remek programból érkezik, még csak most lesz 21 éves, jó a felépítése, hosszúak a karjai és atletikus, így magas potenciállal ruházzák fel. Az irányváltásai elitek, nagyon laza a csípője, remekül tudja követni az elkapók útvonalait. Szélen és a slotban is használható, pressben és off coverage-ben is van tapasztalata. Egy viszonylag nagyobb probléma van vele, ami miatt nem elit prospect, méghozzá hogy a sebessége nem kiemelkedő, csak 4,5 másodperces 40 yardot futott, ami nem olyan jó hír CB-k esetében. Emellett kicsit vékony és még kicsit fejletlen azért a technikája és az anticipationje. Róla is írtunk bővebben:

A jövő sztárjai – Terrion Arnold

Cooper DeJean, Iowa

Nekem a kedvencem és végül is egy hajszállal az első számú defensive backem DeJean, aki az utóbbi bő 20 év első fehér cornerbackje lehet a ligának. Már amennyiben szélső CB lesz, ugyanis egyesek tartanak tőle a szélen és inkább safetyként tekintenek rá. Szerintem abszolút megállná a helyét a szélen is, hiszen remek a felépítése és elit atletikussággal rendelkezik, ráadásul még a futball IQ-ja is nagyon magas. Lehet a legjobb helye egy ilyen Kyle Hamilton féle szerep lenne, abban lehet a legmagasabb potenciálja, de szélső cornerként is nagyon jó lesz szerintem. A press tapasztalat és az irányváltások számítanak nála kérdőjeleknek. Róla is írtunk hosszabban:

A jövő sztárjai – Cooper DeJean

A határeset első körösök

Kool-Aid McKinstry, Alabama

Még egy Alabama corner, ráadásul a szezon előtt még egyértelműen őt tartották a jobbnak. Idén azonban nem volt olyan jó éve a számok alapján, de ebben azért az is közrejátszik, hogy tartottak is tőle az ellenfelek és alig dobáltak felé. Amikor meg dobtak, akkor megkapta a nehezebb ellenfelet Arnoldhoz képest. Egy nagyon jó felépítésű, fizikális játékos, akinek hosszúak a karjai. A technikája már-már veteránokét megközelítő, ráadásul pressben is sok tapasztalata van. Okos cornerback, jól ismeri fel az útvonalakat és hogy mi fog történni a játék során. Nagyon magabiztos, sosem pánikol, emellett futás ellen és visszahordásoknál is hasznos. Ezek miatt a padlója szerintem elég magas.

A plafonja pedig azért alacsonyabb, mint mondjuk csapattársáé, mert nem igazán atletikus. Mondjuk 40 yardos időt tekintve Arnoldéhoz hasonló időt futott, de a robbanékonysága átlag alatti, és az irányváltásai sem tűntek igazán jónak, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal (nem tesztelt, lehet nem véletlen). Emellett a labdát nem támadja eléggé, megelégszik a leütött labdákkal az interceptionök helyett. Ez a kisebb probléma, a nagyobb a relatív gyengébb atletikusság, ezért lesz ő inkább első kör végi játékos, mintsem top15 körüli.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x