Connect with us

Draft

A 2024-es cornerback class

Az idei draft inkább a támadókról szól, de például az elit WR-tehetségeket valakinek le is kell védekeznie. Itt jönnek képbe a cornerbackek, akiktől szintén hemzseg az idei év, hiszen a konszenzus top55-ben kilenc CB-t is találunk!

A fix első körösök

Quinyon Mitchell, Toledo

A class legjobbja a konszenzus szerint Quinyon Mitchell, aki jó felépítéssel rendelkezik, emellé pedig elit atléta. Nagyon könnyedén mozog, rendkívül gyors, emiatt pedig nem is pánikol, ha esetleg először megverik, könnyen zárkózik vissza emberére. A karhossza ugyan nem extra, de nagyon jó rúgói vannak, így az elkapási ponton is jól teljesít. Okos játékos, magas a futball IQ-ja, jól látja maga előtt az útvonalak kialakulását. A Toledo egyetemen gyengébb ellenfelek ellen kellett játszania, ez volt a legnagyobb kérdőjel vele kapcsolatban, de a Senior Bowlon talán a legjobb játékos volt, amivel elhessegette ezeket a kérdőjeleket. Róla írtunk bővebben itt:

A jövő sztárjai – Quinyon Mitchell

Terrion Arnold, Alabama

Mitchell mellett Arnold számít kiemelkedőnek a konszenzus szerint. Remek programból érkezik, még csak most lesz 21 éves, jó a felépítése, hosszúak a karjai és atletikus, így magas potenciállal ruházzák fel. Az irányváltásai elitek, nagyon laza a csípője, remekül tudja követni az elkapók útvonalait. Szélen és a slotban is használható, pressben és off coverage-ben is van tapasztalata. Egy viszonylag nagyobb probléma van vele, ami miatt nem elit prospect, méghozzá hogy a sebessége nem kiemelkedő, csak 4,5 másodperces 40 yardot futott, ami nem olyan jó hír CB-k esetében. Emellett kicsit vékony és még kicsit fejletlen azért a technikája és az anticipationje. Róla is írtunk bővebben:

A jövő sztárjai – Terrion Arnold

Cooper DeJean, Iowa

Nekem a kedvencem és végül is egy hajszállal az első számú defensive backem DeJean, aki az utóbbi bő 20 év első fehér cornerbackje lehet a ligának. Már amennyiben szélső CB lesz, ugyanis egyesek tartanak tőle a szélen és inkább safetyként tekintenek rá. Szerintem abszolút megállná a helyét a szélen is, hiszen remek a felépítése és elit atletikussággal rendelkezik, ráadásul még a futball IQ-ja is nagyon magas. Lehet a legjobb helye egy ilyen Kyle Hamilton féle szerep lenne, abban lehet a legmagasabb potenciálja, de szélső cornerként is nagyon jó lesz szerintem. A press tapasztalat és az irányváltások számítanak nála kérdőjeleknek. Róla is írtunk hosszabban:

A jövő sztárjai – Cooper DeJean

A határeset első körösök

Kool-Aid McKinstry, Alabama

Még egy Alabama corner, ráadásul a szezon előtt még egyértelműen őt tartották a jobbnak. Idén azonban nem volt olyan jó éve a számok alapján, de ebben azért az is közrejátszik, hogy tartottak is tőle az ellenfelek és alig dobáltak felé. Amikor meg dobtak, akkor megkapta a nehezebb ellenfelet Arnoldhoz képest. Egy nagyon jó felépítésű, fizikális játékos, akinek hosszúak a karjai. A technikája már-már veteránokét megközelítő, ráadásul pressben is sok tapasztalata van. Okos cornerback, jól ismeri fel az útvonalakat és hogy mi fog történni a játék során. Nagyon magabiztos, sosem pánikol, emellett futás ellen és visszahordásoknál is hasznos. Ezek miatt a padlója szerintem elég magas.

A plafonja pedig azért alacsonyabb, mint mondjuk csapattársáé, mert nem igazán atletikus. Mondjuk 40 yardos időt tekintve Arnoldéhoz hasonló időt futott, de a robbanékonysága átlag alatti, és az irányváltásai sem tűntek igazán jónak, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal (nem tesztelt, lehet nem véletlen). Emellett a labdát nem támadja eléggé, megelégszik a leütött labdákkal az interceptionök helyett. Ez a kisebb probléma, a nagyobb a relatív gyengébb atletikusság, ezért lesz ő inkább első kör végi játékos, mintsem top15 körüli.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!