Connect with us

Szabadügynök

Hogyan derítsd ki a fiatal irányítód potenciálját – Titans FA-értékelő

A Titans – amely 3-4 éve még a Super Bowlt hajszolta a Tannehill, Henry, Vrabel tengellyel – szétesett. Az újjáépítést egy fiatal general managerrel és egy újonc vezetőedzővel kezdték meg, hogy 2024-ben kiderüljön mi is lakozik a tavalyi második körös Will Levisben. A csapat offseason munkája pedig remek alapot ad erre.

Az idei offseason sok változást hozott a Titans háza táján. Ran Carthon egy évnyi közös munka után megköszönte a csapatot 2018 óta szolgáló Mike Vrabelnek a tevékenységét és nagytakarítást végzett a teljes edzői karban. Vezetőedzőnek az ex-Bengals támadókoordinátor Brian Callahan érkezett azzal a kimondott/kimondatlan céllal, hogy derítse ki mekkora potenciál is van Will Levisben. Az egykori irányítóedző remek munkát végzett korábbi állomáshelyein és többek között Joe Burrow klasszissá válásában is elévülhetetlen érdemei voltak. A feladat egy élhető közeg megteremtése volt és egy új csapatmag kialakítása.

Pénzfelszabadítás

A Titans az öt legtöbb pénzzel rendelkező csapat egyike volt a szabadügynök piac nyitásakor. Az Over The Cap adatai alapján 78 millió dollárral voltak a sapka alatt, amihez értelemszerűen nem is kellett már sokat hozzárakni. Egyetlen kivágásuk volt csupán, a tavaly igazolt Andre Dillardot küldték el. Ez az igazolás egyáltalán nem vált be és a liga egyik legrosszabb left tackle-je volt 2023-ban. Az elküldésével valamivel több mint 2 millió dollárt spóroltak csak, így ennek kevésbé anyagi, sokkal inkább teljesítménybeli indokai voltak.

Távozók

  • Ryan Tannehill, QB (csapat nélkül)
  • Derrick Henry, RB (BAL – 2 év $16 millió)
  • Aaron Brewer, C (MIA – 3 év $21 millió)
  • Andre Dillard, T (csapat nélkül)
  • Denico Autry, DT (HOU – 2 év $20 millió)
  • Azeez Al-Shaair, LB (HOU – 3 év $34 millió)
  • Sean Murphy-Bunting, CB (ARI – 3 év $25,5 millió)
  • Terrell Edmunds, S (csapat nélkül)

Ryan egy bukott játékosként érkezett meg Miamiból 2019-ben, hogy aztán 2-3 évig karrierje legjobb időszakát élje meg Nashville-ben. Az irányításával a Titans 2019 és 2021 között mindhárom alkalommal bejutott a rájátszásba, kétszer a csoportot is megnyerve és még egyszer AFC döntőt is játszhattak. Bár a csapat az erőteljes futójátékára támaszkodott ezekben az években is, Tannehillnek elévülhetetlen érdemei voltak a sikerekben. Az elmúlt két szezonban azonban ahogy a támadósor tehetségállománya, úgy Ryan játéka is megindult a lejtőn. Sok meccset hagyott ki sérülések miatt ebben az időszakban és a játékának gyengülését látva az új general manager Carthon aktívan kereste az alternatíváját. Tavaly Will Levis már szándékosan lett a helyére beállítva a rossz eredmények miatt, így az elválás törvényszerű volt. A meglepőbb talán, hogy Tannehill jelenleg is csapat nélkül van, pedig ha másra nem is, egy nagyon magas minőségű veterán csereirányítónak még sok helyre el tudnánk képzelni (persze kérdés neki ehhez mennyi kedve van).

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!