Connect with us

Hír

A 49ersnél filozófia, hogy skill playerekbe fektetnek, nem támadófalemberekbe

A 49ersnél az egyik, ha nem a legnagyobb hiányposztnak a támadófalat gondoltuk az idei draft előtt, mert igazából a left tackle Trent Williamsen kívül senki sem képvisel átlagon felüli minőséget (ő mondjuk abszolút elit). Ehhez képest az első körben elkapó érkezett, és végül csak a harmadik körben érkezett Dominick Puni, aki a fal belsejét erősíti majd. A csapatnál azonban hiszik, hogy nincs szükségük magasan draftolt falemberekre, ez egy filozófia része.

A támadófal-edző és futójátékért felelős koordinátor Chris Foerster beszélt arról, hogy végső soron Kyle Shanahan és John Lynch hozzák meg a döntéseket, de ő mindig is azt tanácsolta nekik, hogy nem kell magasan draftolniuk támadófalembereket, inkább priorizálják a skill playereket.

“Ez a személyes véleményem, de ha engem kérdeznek, akkor fektessenek olyan játékosokba, akik labdához érnek és touchdownokat szereznek. Aztán ott van a második, harmadik, negyedik, akár ötödik kör, ahol találunk majd kezdő támadófalembereket. Persze van az a pont, ahol érdemes őket draftolni. Egy Trent Williamst nyilván draftolsz. De akik labdához érnek, hatalmas különbséget jelentenek. A jobb guard is fontos, de olyat lehet találni a negyedik-ötödik körben is.

A 49ersnél most Trent Williamsen kívül a kezdőben van a második körös Aaron Banks, a draftolatlan Jake Brendel, az olcsó veterán Jon Feliciano és az ötödik körös Colton McKivitz, illetve a harmadik körös Puni férhet még be valaki helyére. Az persze segíti Foerster munkáját, hogy Shanahan rendszere mindig is megkönnyítette a támadófalemberek dolgát, hiszen nagyon jó szögeket alakítanak ki nekik, így egyszerűbb dolguk van, mint egy átlagos csapatban lenne.

Foerster egyébként arról is beszélt, hogy van egy szint, ami alá nem eshet a támadófalemberek minősége, mert akkor nagy lyukat jelentenek, azonban ha egy korrekt szintet le tudnak hozni, az már simán elég a sikerességhez, nem kell elit fallal rendelkezni. Az egész nyilatkozatot egyébként érdemes meghallgatni:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x