Connect with us

Hír

Kezdő safetyjét is használná rúgóként a Chiefs

Minden csapat igyekszik kitalálni, hogyan lehetne a legjobban kihasználni az új kickoff szabályt, mi lenne a legjobb megoldás minden szempontból. A Chiefsnél például azon gondolkodnak, hogy nem a rúgó Harrison Butkert, hanem a safety Justin Reidet használnák a kirúgásokhoz.

A kiváló special team koordinátor Dave Toub beszélt arról (többek közt, ez egész fenti videót érdemes megnézni), hogy az új szabály azzal is járhat, hogy a rúgóknak is szerelniük kell adott esetben, legalábbis megnőtt ennek a valószínűsége – az XFL-ben a rúgók 25-40 százalék közt voltak kénytelenek megcsinálni a szerelést. Ebben pedig értelemszerűen jobb lenne Reid mint Butker. És Reid egyébként tud is rúgni (relatíve persze), értékesített már pár extra pontot és kirúgásokat is elvégzett, amikor Butker megsérült.

Toub elmondása szerint Butker is képes szereléseket végrehajtani, de nem szeretné, ha egész évben erre kényszerülne, ezért is tenné be Reidt a kirúgásokhoz, aki egy Cardinals elleni meccsen hétből ötször touchbacket ért el. Az új szabály szerint mondjuk nem lesz elég az erős láb, pontosnak is kell lenni, hogy a lehető legjobb mezőnypozíciót tudja kiharcolni a csapat – ehhez minél közelebb kell rúgni a célterülethez, de nem kéne oda berúgni, vagy le kell pattintani a labdát a landing zone-ban, mielőtt a visszahordó kezébe kerülne.

Egyébként a Browns special team koordinátora, Bubba Ventrone is arról beszélt a napokban, hogy a rúgójukat beíratták a secondary edzőhöz, hogy gyakoroljon egy kis szerelési technikát, szóval mások is aggódnak emiatt.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x