Connect with us

Draft

A megváltó? – Broncos draftértékelő

A Broncos úgy érkezett a draftra, hogy az irányító sort a következő nevek alkották: Jarrett Stidham, Zach Wilson és Ben DiNucci. A QB need tehát egyértemű volt, de a 12. cetlivel nem voltak jó pozícióban. Ellenben Sean Payton nem azért érkezett, hogy akár csak egy évet is elvesztegessen főedzői karrierjéből. Ez a két erő feszült egymásnak és az utóbbi bizonyult erősebbnek.

Alapvetően nagyon nehéz helyzetből várta a draftot a Broncos, mert amellett, hogy a QB szituáció a legrosszabb volt a ligában, a keret többi része is tele volt lyukakkal. Így nem tehették meg, hogy minden erőforrást bevetve cserélgessenek felfelé vagy akár jövő évi pickeket dobjanak be, hanem nagyjából a meglévő eszközökkel kellett főzniük.

1/12 Bo Nix, QB, Oregon

Attól a pillanattól kezdve, hogy a Falcons kiválasztotta Michael Penixet, benne volt a levegőben, hogy Bo Nix is első körös játékos lesz. Már csak az volt a kérdés, hogy pontosan melyik pickkel. Amikor pedig a Broncos került az órára bekövetkezett az elkerülhetetlen, Sean Payton kapott egy újonc irányítót.

Bo Nix a legtöbb szakértő boardján nem volt top30-ban, de sokaknál top50-ben sem. Ő volt a QB6 a classban és hatodiknak is ment el a drafton annak ellenére, hogy a 12. választással már csapatot talált magának. A hírek szerint a Broncoson kívül senki nem adott elsőkörös osztályzatot neki. Ezeket figyelembe véve nem kell szépíteni. Tisztán a tehetséget és a boardokat tekintve óriási reach volt.

Ennek ellenére volt racionalitása a kiválasztásának ilyen magasan. A fő gondot az jelentette, hogy második körös pickje nem volt a csapatnak, így még ha lett is volna bátorságuk várni, hogy esetleg az első kör második felébe csússzon (vagy még tovább), tőke nem lett volna megszerezni, csak a jövő évi első kör oltárán. Azonban az offseason egyértelműen arra mutat, hogy a csapat meg akar újulni, filozófiát akar váltani, így jövő évi cetliket nem akartak elszórni.

A másik ok, amiért valószínűleg ilyen gyorsan lecsapott a Broncos Nixre az az volt, hogy közte és Spencer Rattler között (aki a következő kiválasztott QB volt) 137 játékos talált gazdára. Ez pedig rekord két irányító kiválasztása között. Ezek szerint pedig óriási volt a megítélésbeli különbség a ligában a legjobb hat irányító és az őket üldözők között (még ha el is fogadjuk, hogy a második körig senki nem választotta volna Nixet).

Nix egyébként nem hiába nem volt top prospect a drafton. Egyrészt a szezon kezdetekor már 24 és fél éves lesz, tehát kimondottan idősnek számít, másrészt első három egyetemi szezonjában borzasztón nézett ki. Az Auburn egyetemen rögtön freshmanként megkapta a lehetőséget, de tehetséges játszótársak nélkül nem sokra jutott. A legtöbbet a nyomás alatti játékát kritizálták, sok sacket nyelt be és rendre rossz döntéseket hozott, amikor a közelébe kerültek. Ehhez járult hozzá az, hogy lassan ment végig az olvasásain, így legtöbbször elkésett. Nem is a legpontosabb irányító és szereti beerőltetni a labdát szoros helyekre. Ha improvizálnia kell és nem az első két olvasását kell dobni, ami ritmuson kívül van, akkor nehéz bízni benne.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 EUR49,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 EUR79,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 EUR199,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group