Connect with us

Draft

Ez gyanúsan jól sikerült – Lions draftértékelő

A Lions egy elég erős piac után úgy várhatta a draftot, hogy mindössze 1-2 komolyabb hiányposztja volt, amit ha sikerül orvosolni, úgy akár a tavalyi NFC-döntős teljesítményt is sikerülhet túlteljesíteni. És akárhogy nézzük, ez gyanúsan jól sikert.

Nagyon régóta követem a Lionst és az esetek többségében arról szólt a csapat draftja, hogy valamilyen furcsa logika alapján érkeznek olyan játékosok, akikben senki nem lát semmit. Persze voltak nagy fogások (főleg az első körben), de nem lehetett a Detroitot a jól draftoló franchise-ok közé sorolni. Aztán 2021-ben a csapat kinevezte general managernek azt a Brad Holmest, aki 2003 óta dolgozott a Ramsnél – annál a Ramsnél, ahol az egész NFL egyik, ha nem a legkiterjedtebb, legalaposabb és legfelkészültebb scouting rendszere üzemel.

Az eredmények pedig önmagukért beszélnek, a teljesség igénye nélkül Brian Branch, Alim McNeill, Jahmyr Gibbs, Sam LaPorta, Aidan Hutchinson, Penei Sewell és Amon-Ra St. Brown mind nagyon jó, ha nem Pro Bowl/All-Pro kaliberű játékosok. És közülük csak Sewell és Hutchinson volt viszonylag egyértelmű választás, a többi pick vagy nem tűnt semmi extrának, vagy egyenesen kiemelkedően pocsék húzásoknak gondolta a többség. Épp ezért néz ki ez most gyanúsan jónak ahhoz, hogy igaz legyen, mert a Lions kivételesen a konszenzus szerint is magasan rangsorolt, prémium poszton játszó tehetségeket draftolt (tehát nem futót vagy linebackert az első körben).

1/24 – Terrion Arnold, CB, Alabama

Köszönhetően az óriási offense rush-nak a top 20-on kívül is akadtak jó védők. Terrion Arnold pedig ott volt a három legjobb között, a konszenzus boardoknál a 12. legjobb prospect volt. Hogy miért, arról mi is írtunk bővebben:

A jövő sztárjai – Terrion Arnold

Előzetesen egyáltalán nem tűnt reálisnak, hogy Arnold még elérhető lesz a top 20-on kívül, a Lionshöz mindenki olyan második-harmadik kalapos játékosokat projektált, mint Nate Wiggins vagy Kool-Aid McKinstry. Arnold viszont csak csúszott és csúszott, és ugyan fel kellett adni egy extra harmadik kört érte, de a felcsere nélkül biztosan kihúzta volna valaki a Packers, Bucs, Cardinals, Bills négyesből, vagy felcserélhetett volna érte a Ravens is a Lions elé.

A Lions tehát agresszív volt és kivételesen egy nagyon tehetséges, a rendszerbe jól illő, prémium poszton játszó védőt sikerült behúzni. Mindezt úgy, hogy messze a corner volt a gárda legnagyobb hiányposztja. Ennél jobban nem is alakulhatott volna a csapat hazai draftja.

2/61 – Ennis Rakestraw Jr., CB, Missouri

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x