Connect with us

Draft

A sebesség megszállottjai – Dolphins draftértékelő

A Dolphins Mike McDaniellel a fedélzeten az NFL egyik legkreatívabb és legszórakoztatóbb támadósorát hozta össze az elmúlt két szezonban, könnyen felismerhető identitással. A Miami mestere a skill pozíciós játékosok sebességére alapozza rendszerét, amivel az együttes számos ellenfél védelmét képes volt atomjaira szedni. Ugyanakkor a csapat lendülete a szezon második felére és a rájátszásra mindkét idényben elfogyott, így a franchise válaszút elé érkezett: paradigmaváltás vagy irány előre a kikövezett úton?

1/21 Chop Robinson, Edge, Penn State

A szabadügynökpiacon jelentős veszteségeket kellett elkönyvelnie a gárdának, elsősorban a két fal minősége romlott sokat a draft előtt. Így mi egyértelműen a támadófal vagy a belső védőfal erősítését vártuk a csapattól az első körben. Ugyanakkor rendkívül pechesen alakultak számukra az események, az előttük lévő 5 választás során Byron Murphy, Amarius Mims és Troy Fautanu is gazdára talált. Ők mind hiányposztra érkezhettek volna, ráadásul jó értéket képviselve.

Tavaly Bradley Chubb és Jaelen Phillips sérülései után érezhetően visszaesett a pass rush hatékonysága, ezért is érkezett Shaq Barrett a szabadügynök piacon. A vezetőség azonban nem érte be ennyivel és végül a Penn State hiperatletikus edge rushere mellett tette le a voksát. Robinson kiválasztása kicsit a jövőnek is szól, bőven van még mit csiszolni a játékán és a kezdők is adottak a poszton.

Fontos szempont lehetett ugyanakkor, hogy a floridai melegben hamarabb elfáradnak a védők, ezért szükséges a mély rotáció alkalmazása a védelemben, hogy mindig friss erő támadhassa az ellenfél irányítóját. Nem tudom, hogy ezért érdemes volt-e első körös cetlit kiadni. Messze nem a pass rusher volt a legfontosabb hiányposzt a csapatnál, ráadásul Robinson a szememben nem volt első körös értékelésű prospect, ezért reachnek gondolom a kiválasztását.

Robinson egy boom or bust játékos, akinél a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy egy sebességre építő rotációs pass rush specialista lesz. Az egyetemen a legtöbb produktuma gyenge ellenfelek ellen jött, az NFL-ben komoly színvonalugrást fog tapasztalni, jelentősebb szerepkört butaság várni tőle az elején. Robinson játékának erősségeit és gyengeségeit bővebben is kifejtettem már, ezért most nem ismételném önmagam. Kockázatos választás, ebből többet is ki lehetett volna hozni, még akkor is, ha nem igazán alakult jól a csapatnak a board.

A 2024-es pass rusher class

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x