Connect with us

Draft

A sorsfordítás elmaradt – Bills draftértékelő

Új korszak kezdődött a Billsnél, a roster pedig ennek megfelelően tele volt hatalmas lyukakkal. A menedzsment próbálta is ezeket a problémákat megoldani, így egy kifejezetten hiányposzt-, és nem tehetségközpontú draft lett ez. Ami rövid távon nem feltétlenül gond, de nehéz elképzelni, hogy két-három évvel később úgy tekintünk majd erre a classra, mint amivel visszatért a helyes útra a franchise.

2/33: Keon Coleman, WR, Florida State
2/60: Cole Bishop, S, Utah

A Bills szinte a teljes tavalyi elkapósorát elveszítette/elcserélte, és ugyan jött pár kisebb nevű játékos, elkeserítően rosszul nézett ki a WR-szoba. Nem volt kérdés, hogy kell egy magasan kiválasztott elkapó, de mire a Billsre került a sor kiment a négy legjobb játékos a poszton. Ezek után a csapat egymás után kétszer is hátracserélt néhány extra pickért (bár bankot nem robbantottak), majd a második kör legelején jött Keon Coleman.

A Florida State üdvöskéje mindössze 20 éves volt a draftolása pillanatában, de mégis van már két szezon a lábában. Igazi prototípus X-elkapó méretekkel rendelkezik, nagyon jó rúgói és erős kezei vannak. A class egyik legjobbja az 50-50 labdáknál, nagyon nehéz jammelni, a profik között is könnyedén dominálni fogja a legtöbb cornert.

Hogy mégsem tartozott a legmagasabb 1-1,5 polchoz, az a gyenge agilitásának köszönhető. Bár robbanékonyan indul és a végsebessége is jó, de ami közte van, az nagyon gyenge. Nincs meg a sebessége ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan szakadjon le a cornerekről, az irányváltásai is gyengék, darabosan és kiszámíthatóan mozog. Emiatt a legtöbb útvonalat nem tudja jól megfutni, ezáltal az utóbbi évek egyik legrosszabb elszakadási mutatóit tudta felmutatni.Ezeket a hiányosságokat nyilván tudja azzal kompenzálni, hogy védőkkel a nyakán is képes szinte bármit elkapni, az elkapási pontnál szinte verhetetlen.

Egyes elemzések szerint az ilyen rossz elszakadási profillal rendelkező játékosok gyakran elvesznek a szélen és a “big slot” szerepkörben válnak be, de a Billsnél a szélen próbálkoznak majd vele. Persze nem lehetetlen, hogy a szélen jó lesz, pozitív kifutással egy Dez Bryant lehet belőle (közepes esetben egy Courtland Sutton, rossz esetben meg egy N’Keal Harry).

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2024-05-08 06:32

Nekem alapvetően tetszene a draft (meg az FA is), csak két bajom van:

-egyrészt szerintem abszurd hogy full ugyanazzal a stábbal kezdünk rebuildbe akik az utóbbi pár év egyik legjobb irányítójával és csapatával képtelenek voltak nyerni
-másrészt egészen hihetetlen mennyire minimális befektetéssel akarjuk megoldnai a WR pozíciót. Én nem tudom hogy valakit molesztáltak fiatalkorában az elkapók vagy mi az ok de láthatóan fontosabb egy csere DT vagy RB2 mint még egy szélső WR. Oké, legmagasabb pickkel jött Coleman de bőven ráfért volna arra a WR szobára még egy magasabban draftolt újonc.

Az elmúlt évek alapján a vak is látja hogy tök mindegy mennyit invesztálunk a vedelembe az egész idény azon múlik hogy Allen képes e végigcipelni a csapatot a PO-ban, de nagyon idén sem törték magukat hogy egy picit könnyebb dolga legyen szerencsétlennek.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x