Connect with us

Draft

Felszállásra készen – Jets draftértékelő

A New York Jets Aaron Rodgers megszerzése óta all in üzemmódban van. Az együttes tavalyi szezonját teljesen tönkrevágta az irányító sérülése, ezért a szabadügynök piacon a támadósor feltöltésével próbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy hasonló vesszőfutás az idei évben ne fordulhasson elő. Így kevés igazi hiányposzttal készülhetett a franchise a draftra, és mivel a védelem a liga egyik legjobbja, ezért továbbra is az offense turbózása volt a fő cél. 

1/11 Olu Fashanu, OT, Penn State

Eredetileg a 10. választási jog birtokában készülhetett a Jets a játékosbörze első körére. Amikor az órára kerültek, a Minnesota Vikings bejelentkezett náluk, hogy egy hellyel feljebb mozognának. Sejteni lehetett, hogy a Vikings irányítóért akar felcserélni, így Joe Douglas general manager elfogadta a Minnesota ajánlatát. Így sikerült egy jövő évi harmadik napos picket begyűjteni és a kiszemelt célpontjukról sem maradtak le.

A legtöbb mock draftban a Jets első körös választottjának Brock Bowerst jósolták a szakértők, amivel én már akkor sem értettem egyet. Rodgers pályafutása során viszonylag keveset használta a tight endeket, ráadásul a támadófal erősítése fontosabb feladatnak tűnt. Fashanu nálam a 9. legjobb prospect volt idén, így remek értéket képvisel itt, de a konszenzus alapján is top 10-es játékosnak számított. Mivel Fashanut korábban már bemutattuk, ezért a részletes elemzéstől most eltekintenék, olvassátok el az ismertetőt róla:

A jövő sztárjai – Olu Fashanu

Fashanu a legjobb pass protector az idei classban, amit elsősorban kiváló atletikus képességeinek és kiemelkedő játékintelligenciájának köszönhet. Precíz a lábmunkája, az egyensúlya is remek, és a hátrányos helyzetekből is képes kikecmeregni. Főként futásblokkolásban vannak hiányosságai, valamint az erején és a technikáján érdemes még javítani.

A Jets támadófala évek óta az együttes Achilles-sarka, és hiába erősítették meg az egységet Tyron Smith és Morgan Moses leigazolásával, mindketten idősebb és sérülékeny játékosok. Fashanu a hosszú távú gondolkodáshoz és a jelenbeli igényekhez egyaránt passzol. A két veterán tackle-ből legalább egy nagy valószínűséggel nem fogja végigbírni a szezont, a Jets pedig nem engedhette meg magának a kockázatot, hogy Rodgers védelme ingatag lábakon álljon.

Fashanu még csak 21 éves, bőven van benne még kiaknázatlan lehetőség. Amennyiben sikerül dominánsabb futásblokkolóvá válnia, akkor a következő 10 év meghatározó offensive tackle-je lehet. Kiváló választás, az értékelés csak azért nem tökéletes, mert egy sokoldalúbb, akár a fal belsejében is bevethető prospecttel (mint pl. Taliese Fuaga) talán még jobban jártak volna. Ugyanakkor Rodgersszel a fedélzeten a passzblokkolási képesség volt a legfontosabb szempont, így abszolút védhető a döntés.

3/65 Malachi Corley, WR, Western Kentucky

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 EUR49,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 EUR79,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 EUR119,99 EUR
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2024 FK Media Group