Connect with us

Draft

Felszállásra készen – Jets draftértékelő

A New York Jets Aaron Rodgers megszerzése óta all in üzemmódban van. Az együttes tavalyi szezonját teljesen tönkrevágta az irányító sérülése, ezért a szabadügynök piacon a támadósor feltöltésével próbáltak mindent megtenni annak érdekében, hogy hasonló vesszőfutás az idei évben ne fordulhasson elő. Így kevés igazi hiányposzttal készülhetett a franchise a draftra, és mivel a védelem a liga egyik legjobbja, ezért továbbra is az offense turbózása volt a fő cél. 

1/11 Olu Fashanu, OT, Penn State

Eredetileg a 10. választási jog birtokában készülhetett a Jets a játékosbörze első körére. Amikor az órára kerültek, a Minnesota Vikings bejelentkezett náluk, hogy egy hellyel feljebb mozognának. Sejteni lehetett, hogy a Vikings irányítóért akar felcserélni, így Joe Douglas general manager elfogadta a Minnesota ajánlatát. Így sikerült egy jövő évi harmadik napos picket begyűjteni és a kiszemelt célpontjukról sem maradtak le.

A legtöbb mock draftban a Jets első körös választottjának Brock Bowerst jósolták a szakértők, amivel én már akkor sem értettem egyet. Rodgers pályafutása során viszonylag keveset használta a tight endeket, ráadásul a támadófal erősítése fontosabb feladatnak tűnt. Fashanu nálam a 9. legjobb prospect volt idén, így remek értéket képvisel itt, de a konszenzus alapján is top 10-es játékosnak számított. Mivel Fashanut korábban már bemutattuk, ezért a részletes elemzéstől most eltekintenék, olvassátok el az ismertetőt róla:

A jövő sztárjai – Olu Fashanu

Fashanu a legjobb pass protector az idei classban, amit elsősorban kiváló atletikus képességeinek és kiemelkedő játékintelligenciájának köszönhet. Precíz a lábmunkája, az egyensúlya is remek, és a hátrányos helyzetekből is képes kikecmeregni. Főként futásblokkolásban vannak hiányosságai, valamint az erején és a technikáján érdemes még javítani.

A Jets támadófala évek óta az együttes Achilles-sarka, és hiába erősítették meg az egységet Tyron Smith és Morgan Moses leigazolásával, mindketten idősebb és sérülékeny játékosok. Fashanu a hosszú távú gondolkodáshoz és a jelenbeli igényekhez egyaránt passzol. A két veterán tackle-ből legalább egy nagy valószínűséggel nem fogja végigbírni a szezont, a Jets pedig nem engedhette meg magának a kockázatot, hogy Rodgers védelme ingatag lábakon álljon.

Fashanu még csak 21 éves, bőven van benne még kiaknázatlan lehetőség. Amennyiben sikerül dominánsabb futásblokkolóvá válnia, akkor a következő 10 év meghatározó offensive tackle-je lehet. Kiváló választás, az értékelés csak azért nem tökéletes, mert egy sokoldalúbb, akár a fal belsejében is bevethető prospecttel (mint pl. Taliese Fuaga) talán még jobban jártak volna. Ugyanakkor Rodgersszel a fedélzeten a passzblokkolási képesség volt a legfontosabb szempont, így abszolút védhető a döntés.

3/65 Malachi Corley, WR, Western Kentucky

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x