Connect with us

Hír

Az NFLPA átalakítaná a holtszezon menetrendjét – a játékosok sem feltétlen örülnek

A Játékosok Szakszervezete (NFLPA) megreformálná kicsit a holtszezon menetrendjét. Nem a szabadügynök-piacba vagy a draftba nyúlnának bele természetesen, hanem az edzések időpontjaiba. Egy olyan javaslatot véglegesítenek, ami megszüntetné a tavasz folyamán az önkéntes edzéseket, és azokat eltolná inkább az edzőtábor előtti időszakra. Szóval a mostani április-májusi edzések megszűnnének, helyettük pedig június közepétől vagy július elejétől lenne ez a kontaktmentes felvezető periódus az edzőtáborra – számolt be az NFL Media.

Jelenleg úgy néz ki a felállás, hogy három fázisban 9 héten át vannak tavaszi edzések április közepétől június közepéig, majd van egy körülbelül hathetes nyári szünet, és július közepén-végén kezdődnek az edzőtáborok. Ezzel a javaslattal ez a nyári szünet megszűnne, aminek az edzők és front office tagok biztos nem örülnének, de az sem meglepő, hogy a játékosoknál sem osztatlan siker a történet, hiszen a megszokott nyári szünet elvétele (vagy előrehozatala a tavasz végére) mellett az amúgy is hosszú szezonra való felkészülés idejét növelné meg egybe sűrítve.

Az NFLPA állítása szerint a játékosok többsége támogatja ezt a javaslatot, de elég sokan nemtetszésüket fejezték ki emiatt (direkt a Twitteren vagy hátsó csatornákon insiderek számára). A szakszervezet szerint az adott szezon utáni hosszabb regenerálódás és a következő szezonra való hosszabb felvezetés csökkenthetné a sérülések számát.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x