Connect with us

Hír

Elhunyt a Raiders legendás centere

86 éves korában elhunyt a Raiders legendás centere, a first-ballot Hall of Famer és az NFL 100. évfordulós álomcsapatának tagja, Jim Otto.

Ottónak nagyon furcsán indult a karrierje, ugyanis az alakulóban lévő minneapolisi AFL-franchise draftolta, de végül ebből a gárdából nem lett semmi, mert alapult a városban egy NFL-csapat, szóval Otto jogai egyszerűen átszálltak a Raidersre. Ennél szerencsésebben pedig nem is alakulhattak volna a dolgok a csapat szemszögéből.

A center ugyanis 15 évet húzott le ezüst-feketében (a védjegyének számító duplanullás mezben), egészen hihetetlen módon zsinórban 210 mérkőzésen keresztül kezdő volt (franchise rekord), 15 év alatt 10 All-Pro tagságot tudhatott magáénak (ami máig rekord támadófalemberek közt), és kulcsfigurája volt az AFL-bajnoki címet nyerő (és a 2. Super Bowlon végül elbukó) gárdának is. Nagydöntőt már nem nyert, hiszen a Raiders 1977-ben ült fel a trónra, Otto pedig az 1974-es szezon végén akasztott szögre a sisakot. Öt évvel később azonnal Hall of Famernek választották.

Otto egészségét a foci eléggé tönkretette, elmondása szerint legalább 20 agyrázkódása volt, ami miatt problémái voltak idősebb korára, illetve 74 műtéten esett át karrierje közben és után, végül a jobb lábát amputálni is kellett.

Nyugodjék békében!

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x