Connect with us

Draft

Először BPA, aztán needek – Raiders draftértékelő

A Raiders átmeneti évben van és ugyan ott volt a csapat körül a lehetősége a felmozgásnak egy irányítóért, úgy esett a draft, hogy vagy nem tudtak, vagy nem akartak több évre előre lemondani a pickjeikről. Így viszont egy nagyon okos BPA draftba kezdtek bele, amivel a következő éveket alapozhatták meg.

1/13 Brock Bowers, TE, Georgia

A jövő sztárjai – Brock Bowers

A pick, ami elsőre nem tetszett, majd kezdtem megbarátkozni vele, végül oda jutottam, hogy az egyik kedvencemmé vált. Bowers a draft ezon pontján abszolút helyén van. A Raiders előtt kiment 12 pick alatt 6 irányító. Ezt a posztot tehát nem tudták javítani idén, akkor hozzuk el a legjobb elérhető játékost.

A jelenlegi elkapni tudó állomány ugyan nem rossz, de erősen Davante Adams húzza fel a sort, aki már az is lehet, hogy a szezont sem itt fejezni majd be (de a következőt nagytételbe fogadnék, hogy nem itt kezdi meg). Ha ő elmegy akkor pedig hamar a liga egyik leggyengébb soráról beszélgetnénk. Michael Mayer – szintén tight end – persze itt van, de őt tavaly is elsősorban a blokkolási feladatai miatt küldték pályára. Nem az a Kelce típusú go to guy célpont.

Bowers egy nagy slot elkapó, aki korrektül blokkol, de a játékának a legerősebb része a remek route futásai, az atletikus képességei, az egészen kiemelkedő football IQ-ja és a nagyon megbízható kezei. A kétszeres bajnok Georgia legjobb játékosa volt támadóoldalon. Mayerrel így a liga legnagyobb 12 personnel felállásaira számíthatunk majd, hiszen Luke Gatsy (támadókoordinátor) amúgy is előszeretettel használ két tight endet, így bőven elférnek együtt a rosteren. Lehet egy csapatnak a 4 legtöbb célbavételt kapó játékosa között tight end. 2024-re Adams és Jakobi Meyers a két szélre állnak fel, Bowersé a slot, Mayer pedig a fal mellől indulhat. Nyilván ha elmegy Davante, akkor 2025-re az irányítón kívül szélső elkapót is keresnie kell majd a csapatnak, de a draft ezen pontján Adams helyettest nem tudtak volna választani. Magasan Bowers volt a legjobb elérhető skill játékos.

Ez a pick picit megúszós jellegű, keveset ad hozzá az idei évhez (hiszen tight end), de szinte biztos, hogy top2 célbavétele lesz, ami akár top1 is lehet a csapaton belül, ha végig egészséges marad (Minshew szeret tight endnek passzolni). De a későbbi évekre, egy esetleg jövőre érkező rookie QB számára a világ legjobb dolga, ha van egy megbízható slotból induló nagy méretű “elkapója”. Okos húzásként jellemezném a picket: ha már irányító nem maradt nekik, ágyazzanak meg jól a jövőre érkezőnek.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x