Connect with us

Draft

Házi feladat letudva – Giants draftértékelő

Levitézlett skill sor és újjáépítésre váró secondary. Elsősorban ezeket mondogattuk a draft előtt a Giants kapcsán. Az irányítókérdést félretéve ez a csapat nem csak a quarterback helyzett miatt húzott a 6. helyen a drafton. A hiányposztokra azonban több mint korrekt módon sikerült értékeket választani és még pár igazán izgalmas hátsó körös találat is kinézhet a csapatnak.

1/6 Malik Nabers, WR, LSU

A Giants kapcsán három lehetséges forgatókönyv volt a draft 6. választásához érve. A csapat választ egy irányítót a Daniel Jones utáni érát előkészítve, esetleg eladja a picket valakinek, aki felmozogna a még elérhető quarterbackért vagy a helyén maradva választ egy top minőséget képvisel elkapót. A háromból az utóbbira volt a legnagyobb esély és nem is történt meglepetés.

Nabers rengeteg classban első számú elkapó lett volna a boardokon – az sem biztos, hogy most nem volt olyan csapat, ahol ő volt legelől – de mindenképp kiemelkedő tehetségű játékosról beszélünk az esetében, akiről természetesen külön cikkünk is született, amit itt olvashattok el.

A jövő sztárjai – Malik Nabers

Bár alkatilag Nabers nem prototípus első számú elkapó felépítéssel rendelkezik, a class legdinamikusabb mozgású elkapója, aki precíz útvonalfutó és végsebessége mellett a kis területes agilitásánák hála is képes folyamatosan üresre játszani magát. Az irányító igazi jóbarátja, aki ugyan az 50/50-es labdákat nem fogja kimagasló százalékban megszelídíteni, de konstansan képes üresre játszani magát és ha összeomlott a play, akár visszasegítve is célpontot ad az irányítójának. Ami a jók közül a legjobbak közé emelte 2023-ban, az a mélységi játék segítése. A legalább 20 mélységi célbavétellel rendelkező elkapók közül a második legnagyobb százalékban szedte le az átadásokat, top3-ban végzet yardokban és touchdownokban is. A sebességével NFL-szinten sem fognak tudni mit kezdeni a védők, így csak az a kérdés, hogy a Brian Daboll – Daniel Jones duó képes lesz-e ezt az elemét a játékának olyan erősen kihasználni, mint azt tették az LSU-n.

Mivel a Giants elkapórosterén hiány volt eddig is az igazán jó playmakerekből, abszolút nagy terhelésre számíthat. Használhatják akár kicsit Garrett Wilsonosan is, közel a line of scrimmage-hez, sokszor gyors útvonalat futva építve az elkapás utáni yardszerzési képességére, de akár Chris Olavésan is főleg a mélységi területeket támadva vele. A Giants akkor tud előrelépni, ha minél többször veszi célba, így átlagban bőven 10 fölötti targetre lehet számítani az esetében és mindenképp kiemelkedő szezonra. Ha nem így lesz, a Giants jövőre is top5-ben (vagy annak a környékén) fog választani.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x