Connect with us

Draft

Erős kezdés, gyenge folytatás – Jaguars draftértékelő

A Jaguars úgy kezdte a tavalyi évet mint az AFC dél új ura. Erre úgy zárta, hogy szépen csöndben kellett hazakullognia a szezonból rájátszás nélkül. Az offseasonban így fel volt adva a lecke, hogy erőt mutassanak mielőtt túl késő lehet. A szabadügynökpiacon aztán nem igazán sikerült nagy eredményeket elérni, miközben a csoportriválisok továbbra sem lassítottak. Kellett volna egy nagy hajrá a drafton, de ez nem jött össze maradéktalanul.

1/23 WR. Brian Thomas Jr., LSU

Az első körben a lecsúszó védők ellenére a Jaguars türelmes volt és nem felfelé mozgott, hanem egyenesen lefelé. A Vikingsnak engedte át a 17. helyet és ezért kapott két idei ötödik kört és egy jövő évi harmadik és negyediket is. A 23. helyen pedig kiválasztotta Brian Thomast, akit sokan már az eredeti helyükön is írtak hozzájuk. Mesteri munka volt ez a csapattól.

Igazából a draft előtt is lehetett sejteni, hogy ezen a ponton vagy cornerback vagy elkapó érkezik és a hátramozgásból ítélve a csapat bármelyik eshetőséggel meg volt barátkozva. Brian Thomas Jr. mindenki által az idei draft negyedik legjobb elkapó játékosának volt kikiáltva, aki az LSU támadósorának az igazi mélységi fegyvere volt.

Egy nagyon jó felépítésű játékosról van szó, konkrétan így néz ki egy prototípus WR1. Magas, hosszú karok, nagy kéz. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor Thomas az idei elkapó class egyik legatletikusabb játékosa is. 4,33-as 40 yardjánál alig akadt jobb a poszton, de az ugrószámokban is a felső 10%-hoz tartozik.

Nem meglepő, hogy a pályán is ki tudja használni a sebességét. Nagyon jó a szem-kéz-test koordinációja, képes kifordítani akár a levegőben is a testét egy nehéz elkapás kedvéért. Másrészt ha nem is hibátlan, de elég biztos kezei vannak. A tavalyi évben a felé szálló labdák 6,8%-ából lett elejtett labda (5 darab), de mivel az átlagos passzmélység a felé szálló labdáknál 15 yard felett volt, így ez egy elhanyagolható százalék. A 17 touchdownjából 10 is a red zone-on kívülről érkezett, egy igazi nagy játék mester.

A hiányosságai közé az útvonalfutás tartozik. Az útvonalfa nagyon kis százalékát futotta az egyetemen, a route-jainak 66,3%-a go vagy curl vagy hitch útvonal volt (ebből 41,6% curl és hitch). Bővebben már kitértünk Thomasra, azt itt olvashatjátok.

A jövő sztárjai – Brian Thomas Jr.

A Jaguarsnak égetően kellett egy elsőszámú játékos, amire Thomas abszolút alkalmas lehet. Ráadásul Thomas azt a dimenziót adhatja meg ennek a támadósornak, ami a legjobban hiányzott tavaly. A vertikális játékot.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x