Connect with us

Draft

Cél a pontrekord? – 49ers draftértékelő

A San Francisco 49ers a 2023-as szezonban mindössze egyetlen lépésre volt a Vince Lombardi trófea elhódításától, azonban az utolsó akadályon elhasaltak. A szabadügynök piacon mutatott tevékenységükkel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, így a játékosbörzének komoly tétje volt a számukra: meg tudják-e találni a kirakós utolsó darabját?

Egyértelmű hiányposztokkal vágott neki az idei draftnak a franchise, elsősorban a támadófal és a cornerback poszt szorult ráncfelvarrásra. A csapat azonban nem felejtette el azt sem, hogy Brandon Aiyuk Brock Purdy hamarosan a pénztárhoz fog járulni, így szükség lesz olcsó és tehetséges támadójátékosokra, ezért nem meglepő, hogy az együttes 8 választásából 5 az offense-be érkezett.

1/31 Ricky Pearsall, WR, Florida

Előzetesen nem számítottunk elkapó húzásra John Lynchéktől az első körben, a szerkesztőségi mock draftokban a cornerback poszt, illetve a védőfal számított népszerű választásnak. A szintén hiányposztnak számító első körös értékű offensive tackle prospectek nagyon elfogytak a kör végére, viszont számtalan tehetséges cornerback elérhető volt még, amikor a csapat az órára került.

A vezetőség azonban más irányba indult el. Manapság az elit elkapók fizetési igénye kilőtt egészen a sztratoszféráig, Pearsall kiválasztásával a csapat feltehetően Deebo Samuel vagy Brandon Aiyuk utódját akarta megtalálni. Legalábbis ez volt az első reakciónk a draftot követően. Azóta azonban olyan hírek érkeztek a csapat háza tájáról, hogy egyelőre mégsem tervezik elcserélni egyik elit elkapót sem, így Pearsall elsődlegesen a slotban kaphat szerepet újoncként.

Az egykori Gator az egyik legjobb útvonalfutó a classban, hirtelen irányváltásokkal őrületbe kergeti az őrzőit. Kifinomult mozgásával képes megtéveszteni a cornereket és jól elrejteni a szándékait. Minden sallangtól mentes a mozgása, könnyen viszi le a súlypontját, nincsenek útvonalfutási korlátai. Emellett rendkívül puhák a kezei, 2020 óta mindössze 5 elejtett labdát írhattunk fel a neve mellé, ami a legkevesebb az eltelt időszakban a Power 5 iskolákban játszó csapatok elkapói között.

A line of scrimmage-en is nehéz őt kontroll alatt tartani, jó a lábmunkája, sokféleképpen tudja kicselezni a presszelő cornereket. Ezenfelül a labdakövetési képessége is elsőrangú, és képes egészen káprázatos elkapásokra is. Nemcsak technikailag képzett ugyanakkor, hanem egy kiváló atléta is. 9,91-es Relative Athletic Score-t produkált a Combine-on, a felső 3 százalékba tartozó súlypontemelkedéssel, felső 7 százalékos 3-cone idővel, valamint felső 12 százalékos távolugrást mutatott be, nemes egyszerűséggel kiakasztotta a mérőeszközöket.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x