Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2024 – 4. rész

Következzen a lista utolsó darabja a nyolc legjobb csapattal. Ők a valódi Super Bowl esélyesek. A listát hat szerkesztő (Ádám, Balázs, Chester, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket nem vettük ki.

32. Carolina Panthers
31. New England Patriots
30. Washington Commanders
29. New York Giants
28. Arizona Cardinals
T-26. Las Vegas Raiders
T-26. Denver Broncos
25. New Orleans Saints
24. Tennessee Titans
23. Tampa Bay Buccaneers
22. Minnesota Vikings
21. Los Angeles Chargers
20. Pittsburgh Steelers
19. Jacksonville Jaguars
18. Seattle Seahawks

17. Chicago Bears
16. Indianapolis Colts
15. Cleveland Browns
14. Atlanta Falcons
13. Dallas Cowboys
12. Miami Dolphins
11. Philadelphia Eagles
10. Los Angeles Rams
9. Buffalo Bills

T-7. New York Jets

Helyezések: 4., 8., 8., 9., 9., 11.
Helyezés tavaly ilyenkor: 9.

Legnagyobb erősítés: Aaron Rodgers visszatérése
Legnagyobb veszteség: eligazoló pass rusherek
Legerősebb pont: védelem
Leggyengébb pont: célpontok

Ok az optimizmusra: A támadófal példa nélküli ráncfelvarráson esett át, túlzás nélkül négy kezdő szintű játékos érkezett, így pedig egy kisebb sérüléshullámot is elbír az egység. Remélve hogy Rodgers is egészséges marad, a liga egyik legrosszabb támadójátéka legalább közepes szintre fejlődhet. Ez párosítva a liga egyik legjobb védelmével mindenképpen a valódi SB kihívók közé lökheti a csapatot.

Ok a pesszimizmusra: A célpontok minősége az egy szem sérülékeny Mike Williams kivételével nem erősödött igazán, így bízni kell abban, hogy Rodgers még képes naggyá tenni a társait. Ezen kívül a védelem mélysége is kicsit kérdőjelesebb lett, de nagy problémákra nem kell számítani.

T-7.  Houston Texans

Helyezések: 5., 7., 7., 10., 10., 10.
Helyezés tavaly ilyenkor: 31.

Legnagyobb erősítés: Danielle Hunter-Stefon Diggs
Legnagyobb veszteség: Jonathan Greenard
Legerősebb pont: elkapó személyzet
Leggyengébb pont: corner sor

Ok az optimizmusra: A tavaly valósággal berobbant DeMeco Ryans-Bobby Slowik-C.J. Stroud hármas minden tagja maradt és egy évvel tapasztaltabb lett a saját posztján. A jó alapok mellé pedig nagyon szépen erősítgetett a gárda, három még magas minőségű játékra képes veterán megszerzésével. Az edzői munkára nem lehetett tavaly sem panasz és nincs okunk feltételezni, hogy nagyon visszaesne bárkinek a munkája.

Ok a pesszimizmusra: Sok hasznos érkező jött, de a secondaryt kicsit elhanyagolta a csapat. Ide a több helyen is megbukott Jeff Okudah-t és az újoncokat leszámítva senki nem érkezett, így pedig hiába nagyon jó védőguru Ryans, azért vannak kétségeink. Ezen kívül Stroud olyan újonc szezont hozott le, amilyet még nem láttunk és ha nem is a klasszikus sophomore slumpot látjuk majd tőle, a top5 irányító teljesítményt is nehéz fenntartani.

6. Green Bay Packers

Helyezések: 4., 6., 7., 7., 7., 8.
Helyezés tavaly ilyenkor: 22.

Legnagyobb erősítés: Jeff Hafley
Legnagyobb veszteség: Aaron Jones?
Legerősebb pont: Matt LaFleur
Leggyengébb pont: A támadófal két széle?

Ok az optimizmusra: Tavaly egy nagyon fiatal, sokak által lebecsült gárda meglepetést tudott okozni, idén pedig csak mindenki tapasztaltabb lett. Jordan Love az egyik legjobb adottságokkal megáldott játékos, Matt LaFleur pedig bizonyította hogy a legjobb edzők között van a ligában. A védelemből távozott a védőkoordinátor Joe Barry, akit sokan minden baj forrásának tituláltak, helyére pedig az egyetemről érkezett Jeff Hafley, akit nagyszerű szakembernek tartanak.

Ok a pesszimizmusra: Nagyon szimpatikus a fiatal támadóalakulat, de Jordan Love mellett nehéz rámutatni egy igazi sztárra. Egy igazi elsőszámú elkapó pedig az alapszakaszban lehet hogy nem fog hiányozni, de a rájátszás már más kávéház.

Aaron Jones:

craig tucker eating GIF by South Park

5. Cincinnati Bengals

Helyezések: 4., 5., 5., 5., 5., 11.
Helyezés tavaly ilyenkor: 2.

Legnagyobb erősítés: Tee Higgins tagelése
Legnagyobb veszteség: D.J. Reader
Legerősebb pont: elkapó szekció
Leggyengébb pont: secondary

Ok az optimizmusra: Amikor Joe Burrow nem volt sérült, akkor a liga legjobb irányítóinak egyikének tűnt. Ha minden igaz akkor végre majdnem egészségesen kezdheti meg az edzőtábort, ez pedig bizakodásra adhat okot. Az elkapószekció Higgins tagelésével (és Burton draftolásával) bivalyerős maradt, így ha a sérülések nem szólnak közbe, akkor kevesen állíthatják meg őket.

Ok a pesszimizmusra: A védelem tavaly nagyon rosszul nézett ki. Márpedig nagy erősítés itt nincs, sőt D.J. Reader egy nagyon alulértékelt védő volt a fal közepén. Az igazán nagy kérdések a secondaryben lesznek, ahol vadonatúj safety sorral vág neki a gárda a szezonnak.

4. Detroit Lions

Helyezések: 2., 3., 4., 6., 8., 9.
Helyezés tavaly ilyenkor: 11.

Legnagyobb erősítés: A 3 érkező CB
Legnagyobb veszteség: Jonah Jackson
Legerősebb pont: támadófal
Leggyengébb pont: elkapó szekció

Ok az optimizmusra: Ben Johnson a felröppenő hírekkel ellentétben maradt a támadókoordinátori székben, így a liga talán legjobb támadókoordinátora továbbra is Detroitban. Ez kiegészítve azzal, hogy lényegében fontos távozó nem volt az offense-ből arra enged következtetni, hogy visszaesés nem várható. A védelem, amely a szezon végére nagyon szépen összeszedte magát pedig egyértelműen erősödött három kezdő cornerbackkel és egy magas szintű belső védőfal játékossal.

Ok a pesszimizmusra: Tavaly (többek között) pár kulcsjátéknak köszönhetően esett ki a gárda, ahol Laporta és Amon-Ra mögött nem tudtak fellépni a többiek. Márpedig a skill posztokra nem jött senki, így muszáj lesz Jameson Williams fejlődésében bízni. Hasonló a helyzet kicsit a pass rush szekcióval is. Aidan Hutchinson egyszemélyes hadsereg volt és ha Marcus Davenport nem bírja ki sérülések nélkül, akkor ez idén sem fog változni.

3. Baltimore Ravens

Helyezések: 2., 2., 3., 3., 4., 5.
Helyezés tavaly ilyenkor: 5.

Legnagyobb erősítés: Nate Wiggins
Legnagyobb veszteség: Mike Macdonald
Legerősebb pont: futójáték
Leggyengébb pont: támadófal

Ok az optimizmusra: Lamar Jackson tavaly megmutatta, hogy mire képes, nem csak a földön, de a levegőben is. Todd Monken személye garancia, hogy ez a tendencia maradni fog, a futójátékot pedig nem más, mint az elmúlt évek legjobb erőfutója, Derrick Henry fogja erősíteni.

Ok a pesszimizmusra: Mike Macdonald tavaly historikus védelmet rakott össze. Nehéz elképzelni, hogy ezt meg tudja ismételni az egység, főleg hogy pár fontos láncszem is távozott a defense-ből. A támadófal szintén minimum kérdőjeles, ugyanis három darab kezdő is távozott, így pedig várhatóan egy tavalyi hetedik körös és egy idei második körös is kezdeni kényszerül.

2. San Francisco 49ers

Helyezések: 1., 1., 2., 2., 2., 3.
Helyezés tavaly ilyenkor: 5.

Legnagyobb erősítés: Leonard Floyd
Legnagyobb veszteség: Arik Armstead
Legerősebb pont: skill állomány
Leggyengébb pont: támadófal

Ok az optimizmusra: A tavaly Super Bowlba jutó gárda szinte semmit nem gyengült a piacon, így a liga legjobb támadósora továbbra is San Franciscóban van. Amíg Kyle Shanahan hívja a playeket, addig mindig contender lesz a gárda és egyelőre úgy tűnik, hogy sikerül is egy utolsó évre összetartani a zseniális skill állományt. Ráadásul még mindenki a prime-jában van, amit nagyon nehéz lesz lelassítani.

Ok a pesszimizmusra: Nem gyengült, de ránézésre nem is erősödött a gárda. ez elsősorban a támadófalnál okozhat gondot, ahol a Colton McKivitz játékára eddig is jogosan jött a sok kritika, de a fal belseje sem életbiztosítás és Trent Williams kapcsán is már lassan három éve mindig elmondjuk, hogy nem lesz fiatalabb. Ezen kívül a secondaryben továbbra is várunk egy meghatározó játékost, mert Charvarius Ward nem rossz játékos, de nem is az az elit szintű playmaker, aki a rájátszásban a különbséget jelenti. Ez pedig annak tekintetében probléma, hogy Bosa mellett a védőfalban sincs igazán különbséget jelentő játékos.

1. Kansas City Chiefs

Helyezések: 1., 1., 1., 1., 3., 3.
Helyezés tavaly ilyenkor: 3.

Legnagyobb erősítés: speedster érkezők
Legnagyobb veszteség: L’Jarius Sneed
Legerősebb pont: Mahomes
Leggyengébb pont: támadófal szélei

Ok az optimizmusra: A csapat irányítóját továbbra is Patrick Mahomesnak hívják, aki nem csak a legjobb QB a ligában, de messze a többiek előtt van. Még egy aránylag gyenge támadóoldali év végére is úgy össze tudta szedni a csapatot a rájátszásban, hogy az gyűrűt ért. Ezen kívül az edzői stáb is együtt maradt, legalábbis ami a legfontosabb részeket illeti. Andy Reid a liga egyik, de talán a legjobb főedzője és Steve Spanguolo védőkoordinátort is lassan a legjobbak között tartja számon mindenki. A roster nagyot nem gyengült, sőt talán még erősödött is tavaly óta, így nincs okunk feltételezni, hogy ne lennének az egyik legnagyobb esélyesek.

Ok a pesszimizmusra: A támadófal már tavaly is nagyon gyengén kezdte a szezont és részben ennek következménye volt az offense lassú kezdése. A fal két széle nem hogy erősödött volna, de rövid távon lehet még gyengébb is lett, mert a veterán (de már nem jól játszó) Donovan Smith-t vagy a tavalyi 3. körös Wanya Morris vagy az idei 2. körös Kingsley Suamataia váltja. Utóbbiban hatalmas a potenciál, de egyelőre még nyers játékos, így előrelépés nem várható. Ahogy azt is nehéz elképzelni, hogy a tavaly top5 szinten játszó védelem ne esne vissza egy kicsit. A játékosállományt tekintve már tavaly is hatalmas túlteljesítés volt amit Spagnuolo kihozott az egységből, de azóta a tavalyi szezon egyik legjobb cornere, Sneed még távozott is, amit úgy tűnik belülről próbál pótolni a csapat.


Itt pedig megtekinthetitek mind a hat szerkesztő egyéni listáját. 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x