Connect with us

Minden ami NFL

Hogyan alakul át az Eagles támadósora Kellen Moore vezetésével?

Az Eagles két éve offense oldalon domináns tudott lenni, nem véletlen voltak mindössze pár játékra attól, hogy megverjék a Chiefs a Super Bowlban. Tavaly azonban elvesztették az előnyüket, kiismerhetővé váltak és kijöttek a gyengeségeik, időnként nagyon látványosan. Úgyhogy valamit változtatni kellett, ez pedig Kellen Moore támadókoordinátornak való kinevezése lett. Most megnézzük, hogy milyen változást fog hozni a Sasok támadósorába, miben számíthatunk javulásra és milyen kérdőjeleink vannak vele kapcsolatban. 

Hogy jutottunk el idáig?

Első ránézésre az Eagles offense nem volt rossz egyébként tavaly, hiszen 7. volt EPA/playben és 6. sikerességi rátában, de ha csak a 10. heti bye week után nézzük ezeket a fejlett mutatókat, akkor a 14. és 7. helyezéseket kapjuk. Még mindig nem a világvége, de ha megnézzük, hogy talán ez volt a liga legtehetségesebb támadósora, akkor talán többet várna az ember. Az biztos, hogy volt hiányérzete az embernek, egyáltalán nem mentek könnyedén a dolgok, mint mondjuk egy évvel korábban.

Ha pedig strukturálisan próbáltuk nézni a helyzetet, akkor elég egyértelmű volt, hogy az Eagles támadósora túlságosan egyszerű volt, ami nagyon kiismerhetővé tette. Azt korábban is tudtuk, hogy ez egy egyszerű séma, rövid playbookkal, de 2022-ben az elit játékosok hátán simán elment így is a dolog, egyszerűen tehetségből domináltak. És az sem mellékes, hogy ott volt egy Shane Steichen támadókoordinátornak, aki zseniálisan hívta a játékokat. Ő viszont távozott a szezon végén Indianapolisba, ahol ugyancsak remek munkát végzett 2023-ban, ellenben hiányában az Eagles visszaesett.

Még tavaly, a szezon végi vereségszéria elején írtam bővebben az Eagles problémáiról, amik azt követően csak még jobban kicsúcsosodtak, és még ha a védelemmel is volt a nagyobb gond, a támadókat sem lehet figyelmen kívül hagyni. Most nem fogok annyira részletesen belemenni a problémákba, inkább Kellen Moore érkezésével fogok foglalkozni, de érdemes lehet felfrissíteni a képet ezzel a cikkel a továbbiak előtt:

Hová tűnt a dominancia? Mi történt az Eaglesszel?

Ez a szezon végi összeomlás majdnem Nick Sirianni főedző állásába került, amit végül megtarthatott, de a támadósor élére hoztak egy olyan koordinátort, aki háttérbe szorítja majd a főedzőt. Nem biztos, hogy Sirianni ennek örül, de nem nagyon volt választása, ha nem akart az utcára kerülni.

Szóval érkezett Kellen Moore, aki még mindig nagyon fiatal (nyáron lesz 36 éves), és korábbi NFL-irányítóként nem is edzősködik olyan régóta, ezzel szemben már öt szezonnyi koordinátor tapasztalata van (mindössze hat évnyit edzői tapasztalattal). A Cowboysnál volt játékos, és onnan lett edző, 2019 és 2022 között irányította a támadósort, majd tavaly menesztették, de nem sokáig volt munka nélkül, ugyanis a Chargers gyakorlatilag azonnal kinevezte. Brandon Staley menesztése miatt csak egy évig húzta LA-ben, és az Eagles is gyorsan lecsapott rá.

Miben segíthet Moore az Eagles támadósorán?

Végre lesznek válaszok a blitzekre

Az Eagles offense legnagyobb problémája évek óta az, hogy nem talált válaszokat a blitzekre, kiváltképp a cover0-ra. Ezt pedig tudták az ellenfelek is, szóval messze a legtöbbet blitzelték az Eaglest tavaly. Akkora volt a különbség köztük és a második helyezett közt, mint a 2. és 18. helyezett közt. Sokkoló. És nem is volt jó Jalen Hurts ezekben a helyzetekben, 20. hely környékén tanyázott a fejlett mutatókban ligaszinten.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
monthly
yearly
4,99 € (215 ₴)49,99 € (2150 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
monthly
yearly
7,99 € (350 ₴)79,99 € (3500 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
monthly
yearly
11,99 € (520 ₴)119,99 EUR (5200 ₴)
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x