Connect with us

Draft

Legyél fizikális, tapasztalt és jó vezér – Rams draftértékelő

A Rams még elitebbé tehette volna a támadósorát (és volt is ilyen tervük), azonban végül okosan a gyenge védelmén próbált erősíteni a draft során, és az eddigi fineszes hozzáállást próbálta kicsit átfordítani a fizikalitás irányába. Érdekes trend volt ugyanakkor, hogy rámentek az idősebb játékosokra, akiktől talán azt remélhetik, hogy azonnal nagy segítséget nyújtanak egy esetleges Super Bowl runban. 

1/19 Jared Verse, Edge, Florida State

A Rams az első körben megpróbált felcserélni a tight end Brock Bowersért, azonban ez nem jött össze. Végül maradtak a helyükön és a nagy támadó rush után inkább átnéztek a védőoldalra, ahol sokkal több hiányposztot találtak. Az egyik ilyen volt az edge rusher, úgyhogy el is vitték az egyik első körös tehetséget. Nem én voltam a legnagyobb Verse-fan a draft előtt, de itt pont értéken van (nálam 20. volt a boardon), és azt én is úgy gondoltam, hogy a padlója magasan van – a plafonjával van több kérdőjelem. Balázs írt róla bővebb ismertetőt, így nagyon részletesen nem részletezném az erősségeit és gyengeségeit, de egy igazán nagy plafonhoz szerintem szükség van a kiváló hajlékonyságra a szélen, ami Verse-ben nincs meg, szóval szerintem ő a szélen nem fog tudni dominálni. Ellenben egy baromi erős, fizikális játékos, aki sok nyomást fog generálni, ahogy az OT-ket benyomja az irányító ölébe.

A jövő sztárjai – Jared Verse

Olyan szempontból kissé furcsa volt nekem a pick, hogy Verse-t főleg egy 4-3-as endnek képzeltem el eredetileg, a Rams pedig 3-4-es OLB-kkel operál, de végülis lehet azzal menni, hogy a túloldali kezdő Byron Young egy kisebb, gyorsabb rusher, így a másik szélre kellett egy nagyobb darab játékos. Annyi, hogy így a sokoldalúságából, kiszámíthatatlanságából azért veszít a védelem valamennyit, hiszen Verse-t nem igazán lehet hátraküldeni coverage-be.

Összességében egy korrekt húzás volt ez a Ramstől. Ha túlzottan nem is lelkesedem iránta a nem elit potenciál miatt, egy elég biztos, magas padlójú választás.

2/39 Braden Fiske, DT, Florida State

Elsőre jött egy idős Florida State védőfalember, akkor tegyünk meg mindent, hogy szerezzünk még egy ilyet. Verse és Fiske útja is kalandos volt a profik közé, és mindketten 24 évesek lesznek újoncként (Fiske be is töltötte már). A kapcsolat megvan kettejük közt a pályán és azon kívül is, a draft hétvége legjobb videója volt, ahogy telefonon beszéltek egymással.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x