Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Jared Verse

Jared Verse-t már a 2023-as draftra is nagyon várta a szakmédia. Akár top10-es választott is lehetett volna pályán mutatott játékát nézve, de ő mégis visszament egy évre a Florida State egyetemre. A megítélése pedig nem sokat romlott, a ’24-es classban is helye van a három legjobb passzsiettető között.

Verse az Ohio állambeli Daytonban született, de Pennsylvania államban nőt fel. Ide járt középiskolába, ahol már defensive endet játszott a védelemben és tight endet a támadósorban. Verse nem volt igazán számon tartott tehetség, egyenesen 0 csillagos recruitként a másodosztályban szereplő Albanyhoz csatlakozott 2019-ben. A New York államban található csapatban azonban lassan indult a karrierje. Első évére redshirtöt kapott, így nem került pályára, a másodikat pedig a covid mosta el – az FCS-ben ugyanis nem rendeztek bajnokságot, csak egy tavaszra tolt erősen csökkentett miniligát. Verse ezeken még elsősorban csereként lépett pályára és bár voltak villanásai, a berobbanása csak egy évvel később történt meg.

2021-ben kezdőként dominálta az alacsony szintű ligát, így nem meglepetésre bejelentkezett a transzfer portálra. A Florida State csapatához csatlakozott, ahol a másodosztályban látható dominanciáját ugyanolyan mértékben mentette át. A 2022-es év után egy top10-20-as tehetségként tartották számon, de ő visszatért még egy idényre a Seminoleshoz. Az eredmény pedig karrierje legjobb szezonja lett. 11 sacket és több mint 60 nyomást regisztrált 13 meccsen. Bár álmoskásabban kezdte a szezont (sérülése is volt) amitől már-már megijedtünk volna, végül a csapat irányítójának (Travis Jordan) sérülésekor előlépett. A veretlen szezonért harcoló csapat abszolút vezére lett és a szezon utolsó, két legfontosabb meccsén 6 sacket, 18 nyomást és egy fumble-t erőszakolt ki. A Seminoles megőrizte veretlenségét, de az elavult egyetemi rendszer miatt így sem szavazták be a csapatukat a rájátszásba. Hiába a veretlenség, így is csalódottan, rájátszás-részvétel nélkül fejezte be egyetemi karrierjét, hiszen az ACC döntő után bejelentette, hogy kijön a 2024-es draftra.

Erősségek

Ha kategorizáljuk a pass rushereket, Verse egyértelműen az erőből dolgozó játékosok közé tartozik. Bár termete csak maximum átlagos (vagy tömegét nézve még kisebb is), nagyon eredményes az erőre alapuló technikáknál. Nagyon erős felépítése van. A karjai hosszúsága átlagos, de kimunkált az izomzata. Az egész felsőteste már most egy kiforrott NFL-játékoséhoz hasonlít. A fekvenyomásnál elért 31 kinyomás is mutatja (mellyel a poszt felső 10%-ához csatlakozik), hogy fáradhatatlan erő van a felsőtestében és képes fizikálisan dominálni a párharcait. Ettől – no meg más miatt is, amit nemsokára kifejtek – baromi hatékony a bull rush-a. Sokszor mindenféle extra mozdulat vagy technika nélkül egyszerűen két kézzel képes ráborítani az irányítóra a tackle-t.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!