Connect with us

Hír

Lejárt a láncok ideje? Akár már idén bevezethetik az optikai nyomkövetést

Eljött a first downt mérő láncok idejének vége? Úgy néz ki közeledünk efelé, hiszen az NFL az előszezonban tesztelni fog egy optikai nyomkövetési rendszert a first downok megállapítására és a megteendő yardok mennyiségének mérésére – írja a CBS Sports. Sőt, ha működőképesnek ítélik, akár már idén bevezethetik a szezonra is.

A liga a színfalak mögött már tesztelte ezt a rendszert néhány stadionban (MetLife, Hard Rock) tavaly, de most lesz a teljes ligás hivatalos kipróbálása az előszezonban. Ha minden jól megy, akkor már az idei alapszakaszra is bevezethetik “teljes állásban”. Ehhez persze mind a 30 stadionban ki kell alakítani hozzá a rendszert, plusz a nemzetközi meccsek helyszínein is.

A láncok egyébként tartalékként megmaradnának, illetve referenciapontként szolgálnának az edzőknek, játékosoknak és a stadionban lévő szurkolóknak, de már nem ezek segítségével állapítanák meg például a first downokat. Persze ha az előszezonban még nem működik tökéletesen a rendszer, akkor eltolhatják a bevezetést 2025-re.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x