Connect with us

Draft

Young új arzenálja – Panthers draftértékelő

A Panthersnek ebben a holtszezonban mindent Bryce Young fejlődésére kellett feltennie. Az elképesztően csalódást keltő újonc idénye után a feladat a nem túl ideális körülményei drasztikus javítása volt. Ezt elkezdték a szabadügynökpiacon is, de valóban nagy lökést a draft adott a támadósornak.

1/32 Xavier Legette, WR, South Carolina

A 2/1-es pickről végül úgy döntött a Panthers, hogy nem szeretnék tétlenül végigülni az első kört és felcseréltek egy elkapóért. A poszt úgy gondolom nem sok magyarázatra szorul. Bryce Young újonc idényében elképesztően gyenge minőségű kisegítőszemélyzettel volt körbevéve, ami – sok más tényezővel együtt – nagyban befolyásolta az újonc idényét. Az offseasonben érkező Diontae Johnson mellé pedig tökéletes fit lehet egy Legette alkatú játékos.

Xavier egy igazi X elkapó skill setjével rendelkezik. Bár magasságában nem extra, csupán átlagos, de nagyon izmos, akit fizikálisan elnyomni rendkívül nehéz lesz, emellé pedig a sebessége is felső kategóriás. A tempója elsősorban ugyan egyenes vonalban kiemelkedő, de agilitása és irányváltásai is elegendőek lehetnek arra, hogy szeparálódni tudjon a töréses útvonalakon. Az igazi erénye azért az alkata. Testét remekül használja, hogy kizárja a védőket. A stop and go útvonalakat remekül adja el és igazán veszélyes játékos labdával a kezében. Levinni nem egyszerű, így bőven lehet az elkapási utáni yardszerzési képességeire is támaszkodni.

A probléma, hogy elképesztően megosztó. 23 éves elmúlt és bár ugyan 2023-ban 1,255 yardig jutott, az azt megelőző 4 évben összesen 500 yardja sem volt még, és nemhogy kezdő nem volt, de csereként is inkább csak epizód szerepekre állt be. A semmiből jövő berobbanása pedig nagyon váratlan lett. Az útvonalfutása egészen kezdetleges. Nagyon mesterségesen juttatta a kezébe a labdát a Gamecocks. Sok cross, dig, drag útvonalak mellé motionokkel próbálták meglepni az ellenfelet, de kapott sweepeket is és futókra jellemző wheel route-okat is futott a sima mélységi egyenes vonalúak mellett. A kezdetleges route tree mellé ezeket sem hajtotta végre tű pontosan. Már az egyetemi szinten sem volt jó emiatt a szeparációs képessége. Nem az az első körös elkapó, aki egyből csapata első számú embere tud lenni. Kérdés, hogy belőle egy új DK Metcalf vagy egy Treylon Burks lesz-e. A Panthers jelenlegi helyzetében kérdés, hogy mennyire volt szükség egy ilyen boom or bust jellegű játékosra. A profil remekül illik a meglévő elkapó szobába Thielen és Johnson mellé de voltak bent nála sokkal biztosabb padlóval rendelkező elkapók is. Young mellé pedig talán inkább egy utóbbi lett volna a logikus. Az ilyen típusú elkapót találhattak volna (ugyan talán kevésbé extra kifutási lehetőségekkel) a középső körökben is. De egy Adonai Mitchell a hasonlóan boom or bust kategóriából is sokkal jobban tetszett volna ide. Hasonlóan kérdéses kimenetelű játékos, de sokkal jobb fizikai profillal fiatalon.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x