Connect with us

Hír

A draft a szállásadók álma – ezt most Green Bayben is megtapasztalják

Mióta az NFL egy roadshow-t csinált a draftból, azaz minden évben máshol rendezi meg az eseményt, sok szurkolónak volt lehetősége élőben a helyszínen követni, hogy kedvenc csapata milyen tehetségekkel erősödik a börzén. De nem csak a helyi szurkolók álma ez az esemény, hanem a szállásadóké is. Ezt pedig jövőre Green Bay is megtapasztalja, ráadásul hatványozottan, hiszen jóval nagyobb a kereslet a szállások iránt, mint a kínálat, tekintve hogy egy nagyon kis városról van szó, az NFL messze legkisebb piacáról.

Már Detroitban is arról számoltak be, hogy a hotelek valaha volt legjövedelmezőbb hete volt a draft hete, szóval láthatóan megéri a városoknak a rendezés. Green Bay pedig mindössze hatod akkora, mint Detroit (106 ezres lakosság vs. 620 ezres lakosság), így értelemszerűen a szálláshelyek is limitáltabbak. Most, közel egy évvel az esemény előtt gyakorlatilag már minden hotelszobát lefoglaltak a városban a Green Bay Press-Gazette információi szerint, és az Airbnb szállások is nagyon jól mennek, az áruk pedig kilőtt a csillagos égbe.

A Lambeau Field utcájával szemben egy háromszobás ház közel 17.900 dolláros alapárért megy éjszakánként (plusz további költségek), ami egy hétre takarítási és Airbnb szolgáltatási költségekkel együtt 142.875 dollárt jelent. Ez mai árfolyamon 52,5 millió forintot jelent. Persze ez az elhelyezkedése és relatív nagysága miatt a legdrágább Airbnb a környéken, de éjszakánként 1000 dollár alatt már alig találni szállást a Lambeau relatív közelségében. Ez mai árfolyamon 367 ezer forint éjszakánként.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x