Connect with us

Hír

ELF: A második fordulóban is kikapott az Enthroners

A 2024-es European League of Football szezon második mérkőzését is elvesztette a Fehérvár Enthroners, miután idegenben 35-10-re kikapott a Cologne Centurions együttesétől.

Fotó: Black Cap Pictures

Az underdogok csatájaként hirdette a mérkőzést az ELF hivatalos oldala, hiszen bár az első hetet mind a két csapat vereséggel nyitotta, összességében bizakodásra adhatott okot mind a két együttes játéka. Ennek köszönhetően az ELF hivatalos power ranking-jában mind a két csapat felfelé indult el. Az Enthroners a 17 csapatból álló listán a 13., míg a Centurions a 12. helyen szerepelt. Ennyi alapján egy végletekig szoros és kiegyenlített mérkőzésre lehetett előzetesen számítani, amit azonban a sérülések és egyéni hibák végül kegyetlenül fölülírtak.

A mérkőzés

A hazai csapat kezdte meg a mérkőzést egy remek visszahordással. A sztárelkapó Connor Wedington (#5) egészen az Enthroners 15 yardosáig hordta vissza, ahonnan aztán a remek mezőnypozíciót kihasználva az irányító Isaiah Weed (#7) lábon szerezte meg a mérkőzés első pontjait. Az Enthroners speciális egysége azonban blokkolni tudta az extra pontot, így végül csak 6 pont került fel a kölniek mellé a táblára.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ELF (@europeanleagueoffootball) által megosztott bejegyzés

Az Enthroners első támadása igen parázsra sikeredett, ugyanis Jack Mangel (#12) egy 65 yardos átadással nyitotta meg a drive-ot. A labdát lehúzó Nathaniel Robitaille-t (#86) azonban a kölniek 7 yardos vonalánál földre vitték, így a csapat kénytelen volt onnan folytatni a játékot. Aminek meg is lett az eredménye, ugyanis 2&goalnál egy félresikeredett tosst az ellenfél védelme szedett össze, ezzel megakadályozva a pontszerzést. A negyed hátralévő részében ugyan több szép játék is volt, de a pontszerzés végül mind a két féltől elmaradt. A védelemben szereplő Gyarmati Mátéról (#8) érdemes még említést tenni, hiszen szerzett egy interceptiont a negyed folyamán.

A második negyedben folytatódott a puntháború, és bár az Enthroners védelme jól tartotta magát, a támadósor eközben elvesztette a kezdő irányítóját. Mangel egy becsúszás közben ért ütés miatt rásérült a jobb lábára, ráadásul Hegedűs Máté (#10), a csapat második számú irányítója adminisztrációs okokból nem volt nevezve a mérkőzésre. Az így kialakult irányító helyzetet a csapat végül az elkapó Czirók Márton (#13) beállításával orvosolta, akinek bár magyar viszonylatban van irányító múltja, azért elsősorban inkább elkapó szerepkörben bevethető. Czirók két drive-on át vezette a csapatot, amíg végül az első félidő vége előtt Mangel vissza nem állt az offense-be, és bár láthatóan nem volt 100%-os, tudta vállalni a játékot.

Mangel visszaállása előtt azonban vezetett egy sikeres drive-ot a Centurions. Az irányító Isaiah Weed egy 20 yardos passzt dobott a már korábban említett Wedingtonnak, akit ugyan végül Zilai János (#51) megállított az 1 yardos vonalnál, innen viszont már nem sikerült kivédekezni a támadásukat, és végül Weed egy QB sneakkel bejuttatta a játékszert a célterületre egy újabb hatpontosért. Az extra pontot ismételten kivédekezte a Fehérvári, így végül a félidei állás 12-0-ra módosult.

Fotó: Black Cap Pictures

A második félidőt az Enthroners kezdhette meg. Egy szépen felépített drive végén, 4&8-ra Tóth Nándit (#82) vette célba Mangel, akinél bár a bírók először elkapást ítéltek, miután a Centurions meg challengelte a pályán hozott ítéltet a bírók végül felülírták a korábban meghozott ítéletüket. Az így megszerzett labdát a hazai csapat egészen az Enthroners célterületéig vitte egy jól felépített drive keretein belül. A lezárásnál Gerald Ameln (#20) húzta le Weed labdáját, ami után az extra pontot is sikerült értékesítenie a csapatnak, így 0-19-re módosítva az állást.

Egy újabb Enthroners puntot követően a Centurions ismét pontokat írt fel a táblára, miután Weed egy 46 yardos átadást indított meg a szélre, amit Jannik Lörcks (#13) váltott pontokra. A TD utáni extra pontot azonban a meccs során harmadjára is blokkolta a fehérvári gárda, ezúttal vissza is hordva azt a kölni end zone-ba. Laurynas Orlovicius (#97) védőfalember volt, aki blokkolta és végül vissza is hordta a labdát, ezzel megszerezve a mérkőzés első fehérvári pontjait.

A negyedik negyed során végül sikerült egy pontszerző drive-ot összehoznia az Enthroners támadósorának. Jack Mangel 11 yardos passzát Nathaniel Robitaille húzta le, ami után a csapat egy kétpontos kísérletet is megcsinált, utóbbit Henry Rowland (#7) értékesített. A fehérvári együttes még így is két labdabirtoklási hátrányban volt, így nem meglepő módon az onside kick mellett döntöttek, amit viszont nem sikerült megszereznie a csapatnak. Ezáltal a hazaiak támadósora ismét remek pozícióból kezdhette meg a támadását és egy a fehérvári end zone-ban elkövetett pass interference szabálytalanság után ismét az 1 yardos vonalon találta magát a Centurions. Gerald Amlen befutott a célterületre, ezzel megszerezve a Centurions 5. TD-jét, ami után most az extrát is összehozta a speciális egység.

Az Enthroners következő támadása szintén csalódást keltőre sikeredett, hiszen szinte egyből az első playt követően elvesztették a labdát, ugyanis a futó Novakov Dávid (#41) elejtette a handoffot, amit a védők meg is szereztek a play során. A kölniek mindazonáltal nem tudtak élni a lehetőséggel, a meccs lezárásaként már csak egy mezőnygólt engedett nekik a védelem, amit Jens Appelt (#15) értékesített. Ezzel beállítva a meccs végeredményét, ami 35-10 lett a Centurions javára.

Összegzés

A fehérvári csapat támadósora finoman fogalmazva is akadozott, még mindig sok az egyéni hiba és Mangel sérülését követően a teljes támadósor elvesztette az ütemét. Azonban a defense-re sok panasz nem lehet, hiszen annak ellenére jól tartották magukat, hogy a legtöbb alkalommal borzasztó mezőnypozícióból kellett védekezniük. Külön kiemelendő a védőfal, ami remek munkát végzett az egész meccs során.

Az Enthroners számára folytatás egy hét múlva vasárnap (június 9) lesz, amikor a csoportrivális Berlin Thunder otthonába látogatnak, amelyet az ELF hivatalos oldala a forduló előtt a kilencedik helyre rangsorolt. A két csapat tavaly két alkalommal találkozott egymással, egyszer 36-3, másodszor pedig 60-6-os pontarányban nyert a berlini csapat és a jelenlegiek szerint az Enthronersnek most sem lesz könnyebb dolga.

A keleti csoport állása a második hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x