Connect with us

Hír

ELF: Újabb kiábrándító Enthroners-vereség Berlinben

Zsinórban harmadik vereségét is elszenvedte a Fehérvár Enthroners a kontinens elitligájában, az European League of Footballban. A magyar gárda most a csoportrivális Berlin Thunder otthonában kapott ki 43-3 arányban.

Fotó: Kutasi Petra

A két csapatnak csoportrivális révén megvan a közös múltja, hiszen az előző szezon alatt már kétszer is megütköztek egymással. Az előző szezon során mindkétszer a berliniek tudtak diadalmaskodni, és látva az elmúlt hetek alakulását, ismételten az Enthroners bizonyult az esélytelenebbek.

A hazaik részéről a legjelentősebb változás a tavalyi évhez képest egyértelműen az irányító pozícióban történt, ugyanis az idei évre a csapat megszerezte azt a Jakeb Sullivant, aki a 2023-as szezon során még a Frankfurt Galaxy csapatát vezette egészen az elődöntőig. Az elmúlt két forduló során a Sullivan vezette Berlin az ELF egyik legforróbb támadóegységének bizonyult, amit tökéletesen példáz a Sullivan statisztikai lapján szereplő 614 passzolt yard és 6 passzolt TD.

Ezzel szemben az Enthroners amúgy sem túl eredményes támadósora még inkább gyengült. Ugyanis a második forduló során a csapat elvesztette a szezon előtt szerződtetett amerikai irányítóját, Jack Mangelt, aki egy a Centurions ellen elszenvedett térdsérülés miatt jó eséllyel még hetekre az oldalvonalra kényszerült. Emiatt az ő helyére beálló Hegedűs Máténak (#10) kell vezetnie a magyar csapatot, és ugyan Máté rendelkezik ELF tapasztalattal, de egyelőre még közel sem tart ott, hogy kezdő szintű játékosként lehessen róla beszélni.

A mérkőzés

A támadósor számára nem indult valami jól a mérkőzés, hiszen az első negyedben összesen három puntra futotta. A védelem remek játéka azonban egyelőre életben tartotta az Enthroners reményeit, ugyanis összesen egy mezőnygólt engedtek a Berlin számára. Azt a mezőnygólt egyébként a korábban NFL-t is megjárt, Dominik Eberle (#17) értékesített számukra.

A második negyedben azonban már megtalálta a ritmusát a berlini támadósor, és Jakeb Sullivan (#7) először Robin Wilzeckrt (#10) találta meg egy 5 yardos TD passzal, majd nem sokkal ezt követően egy újabb hatpontos labdát eresztett el, ezúttal Bais Kouanda (#3) értékesítette az 54 yardos átadást. Az első félidő vége előtt a fehérvári védelemnek még sikerült egyszer helyzetbe hoznia a támadósort, ugyanis a litván óriás Laurynas Orlovicius (#97) összeszedett egy fumble-t a Berlin 8 yardos vonalánál, aminek köszönhetően kiváló mezőnypozícióból támadhatott a Hegedűs Máté vezette offense. Ugyanakkor a Kyle Kitchens (#45) által fémjelezett berlini defense mindössze egy mezőnygólt engedett a vendég csapatnak. Ráadásul a fehérvári pontokra azonnal válaszolt a Thunder együttese, ugyanis Aaron Jackson (#4) egy 88 yardos kickoff return TD-vel újabb pontokat tett fel a táblára. Az első félidő végén tehát 23-3-as berlini vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A fehérvári támadósor Mangel hiányában teljesen impotens volt. Amit az is jól mutat, hogy bár a labda közel ugyanannyi időt volt mindkét csapatnál, az Enthroners összesen 3 pontra, 51 futott- és 18 passzolt yardra volt képes az első félidő alatt, míg ezzel szemben a Thunder 23 pontot, 70 futott- és 148 passzolt yardot szerzett.

A második félidőben egyáltalán nem változott a mutatott játék képe. Ugyan az Enthroners védelme a mérkőzés alatt képes volt még egyszer labdát szerezni, de a támadósor a meccs további részében már csak két puntra, két turnover on downsra és egy kihagyott field goalra volt képes. Míg ezzel szemben a Berlin támadósora még 3 alkalommal juttatta be a labdát a célterületre. Jakeb Sullivan két alkalommal a saját lábával oldotta meg a touchdownt, majd még egy passzolt TD is került a neve mellé. Utóbbit Nicolai Schumannak (#85) osztotta ki.

Összegzés

A magyar csapat eddigi teljesítménye meglehetősen kiábrándítóra sikeredett. Ugyan vannak egyéni villanások a keretben, de még mindig rengeteg a hiba, játékos és edzői szinten egyaránt. A hazai nevelésű játékosok tekintetében érezhető a lemaradásunk a többi európai csapathoz képest. Kemény munkával és idővel ez persze javulni fog, de jelenleg még évek választanak el minket attól, hogy felvegyük a kesztyűt Európa elit csapataival szemben.

Az Enthroners számára folytatás két hét múlva vasárnap (június 23) lesz, amikor hazai pályán fogadják majd azt a Wroclaw Pantherst, amely az első fordulóban 49-39-re megverte a Thundert és jelenleg 1-2-vel áll a keleti csoport harmadik helyén. A Panthers számára kiemelten fontos lesz az Enthroners elleni mérkőzés, amennyiben a rájátszásba jutás a cél.

A keleti csoport állása a harmadik hét után:

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x